Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 09.23.2024, 05:25 AM (GMT)

News - Haberler

Borcu olana tedavi yok

İstanbul Tabip Odası açıklamasında, herhangi bir düzenleme yapılmaması halinde GSS prim borcunu ödeyemeyen yurttaşların bugünden itibaren sağlık hizmetinden yararlanamayacağı vurgulandı.

Artık reform zamanı

İş dünyasına göre, 2020’de 2019’a kıyasla başta hukuk olmak üzere yapısal reformlar yerine getirilirse nispeten daha olumlu bir yıl yaşanabilir.

TMMOB’ye Rekabet cezası

Rekabet Kurulu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası’nın asgari ücret uygulanmasına yönelik karar ve eylemleri ile 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiğine oybirliğiyle karar verdi.

2019’dan kalanlar... İsyan dalga dalga

2019 dünyanın pek çok coğrafyası için ekonomik/siyasi krizlerle birlikte kitlesel protestoların da yılı oldu. Meydanlardan yükselen öfkenin merkezinde çoğu kez kötü yönetim, gelir dağılımındaki eşitsizlik, hayat pahalılığı, zamlar, ayrımcılık, çevre katli olurken dünya genelinde ne yazık ki geçen yıl da olduğu gibi barıştan ziyade savaş, çatışma, şiddet, kutuplaşma siyaseti haberleri yankılandı.

KOBİ’lerde kayıp büyük

TEPAV verilerine göre, son bir yılda küçük ve orta boy işletmelerde çalışan sigortalı işçi sayısı 441 bin kişi azaldı ve 11 milyon 417 bine düştü.

Dünyanın çöpü bizde!

Ücretli hale getirilen plastik poşet kullanımı yüzde 77 oranında azalırken ithal edilen plastik çöp 526 bin tonu buldu.

Ferhat Göçer 2020’ye hazır

Ferhat Göçer yeniyılı Kıbrıs’ta karşıladı. Ünlü sanatçı Lord’s Palace Hotel’de verdiği konserle 2019’a veda ederken binlerce seveni de kendisine eşlik etti.

Ömer Seyfettin ‘yaşıyor’

Prof. Dr. Selçuk Erez, Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı’nın İstanbul Merkezi’nde 8 ve 15 Ocak tarihlerinde “Yaratıcılık: Aklımızın Sınırlarını Aşmak” başlıklı seminer verecek.

Libya’ya Suriye modeli

TBMM’de bugün görüşülecek olan Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin tezkere, Suriye ve Irak’a sınır ötesi operasyon düzenlenmesine olanak tanıyan tezkereyle benzerlikler taşıyor. Bulundurulacak askeri gücün sınırı Cumhurbaşkanı’nca belirlenecek.

Özne’nin Nietzsche özel sayısı

Özne Felsefe Dergisi’nin 31. Sayısı Nietzsche özel sayısı olarak yayımlandı. Sadık Erol Er ve Volkan Ay’ın editörlüğünü üstlendikleri oldukça hacimli olan sayıda (832 sf.), Nietzsche ile ilgili telif ve çeviri olmak üzere elliye yakın yazı yer almaktadır.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter