Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 09.23.2024, 03:13 AM (GMT)

News - Haberler

Cezaevine telefon servisi

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte yeraltı dünyasının önemli isimlerinden olan “uyuşturucu baronu” Kadir İnan’a “tutuklu bulunduğu cezaevinde cep telefonu verdikleri” gerekçesiyle, arasında infaz koruma memurlarının da bulunduğu 8 kişi hakkında dava açtı.

Atatürk'e düşman yapıya asker gönderiyoruz

Suriye, Kanal, Doğu Akdeniz, Libya... Türkiye 2019’u birbiriyle ilintili dört krizle kapatıyor, ancak sorunlar 2020’de karşımıza daha da güçlü biçimde çıkacak... Emekli Tuğamiral Türker Ertürk’e göre Türk askeri Libya’ya gitmemeli. Kanal İstanbul ile ilgili sorularımızı da yanıtlayan Ertürk, iktidarın ağır şantaj altında olduğunu, Kanal İstanbul’un Montrö’yü deleceğini ifade ediyor. Diğer taraftan Ertürk, geçen hafta Boğaz’da kaza yapan geminin izlediği rotaları, yaptığı manevraları incelediğini söylüyor. Sonuç: Şüpheli...

740 binçocuk nerede?

Annebabalar okulöncesinde çocuklarını çeşitli nedenlerle bir kuruma gönderme ihtiyacı duyuyor. Bu eğitim zorunlu ve ücretsiz olmayınca içinde ne yapıldığı bilinmeyen “merdiven altı” kurumların sayısı artıyor.

Trump’a yaptırım tepkisi yok

ABD Başkanı Donald Trump’ın, 20 Aralık’ta savunma bütçesini onaylamasıyla birlikte ABD’nin Türkiye’ye S-400’ler nedeniyle uyguladığı yaptırımlar yürürlüğe girerken, Ankara’nın yaptırımlara tepkisi ise sözde kaldı.

Damatların sırrı

Türkiye’de hemen herkesin Atatürkçü kimliğinden şüphe duymadığı yazar Emin Çölaşan ve Necati Doğru başta olmak üzere verilen “FETÖ cezaları”, örgütle mücadelenin “sulandırıldığı” eleştirilerine neden oldu.

‘Başkanlık’ Türkiye’yi geriletti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel’in başkanlığındaki CHP Bilim Platformu, hazırladığı çalışmada; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 1.5 yıllık faturası, küresel kuruluşların yayımladığı endeksler ve bilimsel veriler aracılığıyla, ele alınarak, 2019 yılı karnesi ortaya çıkarıldı.

Acilen‘sol’a ihtiyaç var

ÖDP’nin mevcut yapısıyla devam etmek istemediklerini söyleyen Taş, “Eski öldü ama yeni doğabilmiş değil. Memleketin gerçek bir sol iktidara ihtiyacı var” dedi.

Ä°tinayla bezdirilir

Üniversitede araştırma görevlisinin cinsel saldırısına uğrayan kız öğrenci zincirleme tehditler sonucu okulu bırakmak zorunda kaldı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter