Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 09.23.2024, 03:25 AM (GMT)

News - Haberler

10 bin kişi elektriksiz kaldı!

Balıkesir'de kış nüfusu 10 binlerde olan Marmara Adası'nda elektrik sıkıntısı yaşanıyor. Elektrik kablolarının denizin altından geldiği adaya 6 saattir elektrik verilemiyor.

Yönetmen Bursa’da, sahne Edmonton’da

Dünyanın neresine gitsem Türkleri tanırım; uzaktan, bir bakışta. Kuyrukta en başa geçmeyi gayet iyi becerirler, bir de emlak edinmeyi milli refleks olarak ihmal etmezler. Kanada’nın batısındaki Alberta eyaletine yıllar evvel gelmiş Türklerin de böyle bir girişimi var.

Yılbaşı hediyesi yerine...

Bu yıl aile içinde kimse birbirine yılbaşı hediyesi almayacakmış. Oğlum karar vermiş. Hediye yerine sosyal yardım kuruluşlarına para yardımı yapacakmışız. Annesi kabul etmiş. Üstelik bu fikri çok da iyi bulmuş. Sosyal yardım kuruluşlarına gıcık olduğumu bildikleri için, gerekirse evde demokratik oylama yapılacağını da bildirdiler.

Amsterdam’ın ışık festivali

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet Gazetesiİçimde buruk bir tat... Çiseleyen yağmur altında Herengracht Kanalı boyunca yürüyorum. Amsterdam’ı ilk defa ziyaret eden turistlerin keyifli halleri bile yılgın ruh halimi dağıtmaya yetmiyor. Hava alacakaranlık... Birazdan sokak lambaları yanacak. Ben ise aklıma saplanan sorunun yanıtını bulmaya çalışıyorum. Şehirler yanlış alınmış kararların günahını ne zamana kadar üstlenir?

Trablus'ta kritik nokta hedefte

Türkiye’nin, Libya’da Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği (AB) tarafından tanınan Ulusal Uzlaşı Hükümeti (UUH) ile yakınlaşmasından rahatsız olan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Libya’nın doğusunda hâkimiyeti elinde tutan Halife Hafter’in bağlı olduğu yönetimle temasa geçti.

Zırhlı araçlar 10 yılda 37 can aldı

Diyarbakır’da önceki akşam Cihan Can’ın yaşamını yitirmesiyle bölge kentlerinde zırhlı araçların çarpması sonucu son 10 yılda yaşamını yitirenlerin sayısı 37’ye yükseldi.

Kadınlara paslı su dayatması

Sincan Kapalı Kadın Cezaevi’nde bazı koğuşlara su satılmaması için cezaevi müdürünün talimat verdiği ve kadınların çeşmeden akan paslı sudan içmek zorunda bırakıldığı iddia edildi.

FETÖ baskısı hayatını çaldı

Kendileri gibi düşünmeyenlere askeri okullarda şok mangalarıyla işkence yapan FETÖ’nün cenderesinden geçen ve askeri okuldan ayrılmak zorunda kalan Tayfun Özcana, evinde ölü bulundu. Özcana’nın arkadaşları o günleri anlattı.

İnançlar aşağılandı

YÖK’ün çalıştayında İçişleri Bakanlığı adına sunum yapan Bilgi Toplama Dairesi Başkanı Ömer Ulu çarpıcı önerilerde bulundu. KİHBİ Daire aşkanı ‘ateizm, deizm, Tengricilik’ inanç biçimlerine karşı din adamlarını göreve çağırdı.

Santrala hayır!

Çarşamba Ovası’ndaki tarım arazileri üzerinde yapımı devam eden biyokütle enerji santralı için verilen “ÇED gerekli değil” raporunun iptali istemiyle açılan davada görevlendirilen bilirkişi heyeti, santral sahasında incelemelerde bulundu.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter