Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 09.23.2024, 01:21 AM (GMT)

News - Haberler

Ä°mara izin vermeyiz

Mezitli’de katledilen orman Mersin Belediye Meclisi’nde gündem oldu.

Åžener: Kanal ABD projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanal İstanbul konusunda ısrarcı olmasının iki nedeni olduğunu söyleyen Şener, “Birinci neden elbette ‘rant iştahıdır’. İkinci boyutu ise Montrö Antlaşması. Montrö’yü tartışmalı hale getirmiş olacaksınız” dedi.

AKP’nin Libya için acelesi var

Son dönemde, Libya’nın Türkiye’nin anlaşma halinde olduğu ve BM tarafından tanınan UUH ile Hafter güçleri arasındaki çatışmalar şiddetlendi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin iki tarafla da görüşmesi gerektiğini açıklamıştı.

Big Baboli’de yeni sergi

Kerem Ardahan’ın “Super Cherry Turbo Punch” isimli, çoğunlukla linol baskılarından oluşan solo sergisi Big Baboli Şarküteri’de açıldı.

BİFO yeni yılı karşılıyor

Borusanİstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), yeni yılı 9 Ocak 2020 Perşembe akşamı düzenlenecek geleneksel Yeni Yıl Konseri ile karşılayacak. Konserin solisti ünlü soprano Angela Gheorghiu olacak.

Tarihi gölgeledi

Trabzon Ortahisar’da tarihi binanın yanına yapılan restoranın imar planları ve ruhsatı iptal edildi.

‘Kıyafetlerimiz bugün bile siyah’

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet GazetesiŞırnak’ın Uludere ilçesinde, 28 Aralık 2011 günü, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait savaş uçaklarının Irak sınırından geçen köylüleri bombalaması sonucu 19’u çocuk 34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere katliamının üzerinden 8 yıl geçti. Dönemin TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Uludere Komisyon üyesi Levent Gök, “Bu kişilerin kaçakçı olduğu biliniyordu. ‘Üst düzey bir MİT yetkilisinden istihbarat geldi’ dediler. Soruyorum kimdir bu yetkili? Devletin bütün üst kademesi bu kararı verme mekanizmasının içinde olduğu için bugüne kadar tüm gerçekliğiyle ortaya çıkarılmadı. Olayın üstü örtünmek istenmiştir. Uludere’de adalet asla işlemedi” dedi. Katliamda hayatını kaybeden 15 yaşındaki Bilal Encu'nun görme engelli babası Abdurrahman Encu, “Asıl ondan sonra görmemeye başladım” ifadelerindebulunurken 13 yaşındaki Şivan Encu’nun annesi Hediye Encu (45) ise, “8 yıldır evden çıkamıyoruz. Kıyafetlerimizin rengi hâlâ siyah” diye konuştu.

‘Nasipse Adayız’ Rotterdam’da

Ercan Kesal’ın yazıp yönettiği, ilk uzun metraj filmi “Nasipse Adayız”, Avrupa’nın önemli festivallerinden Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapacak.

‘Libya ittifakı’ havada kaldı

Türkiye’nin Libya’da BM destekli UUH ile uzlaşısı, bu ülkeye asker göndermeye yönelik adımı sonrasında uluslararası temaslar hızlandı. ABD Başkanı Trump, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile, Rus lider Putin, İtalya Başbakanı Conte ile görüştü.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter