Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 09.23.2024, 01:30 AM (GMT)

News - Haberler

‘Terra Genesis’ için son ziyaret günleri

Cubis Art Istanbul’un sunduğu Cüneyt Aksoy’un yeni evren arayışları ve alternatif yaşam formları üzerine kurulu Adahan İstanbul’da yer alan “Terra Genesis” sergisini görmek için son gün 31 Aralık.

Caz, elektronik ve Türk müziği bir arada

Saksofon ustası Serhan Erkol, “Kuştepe Blues” ile duyurusunu yaptığı “Melting Pot” isimli yeni albümünü Lin Records etiketi ile çıkardı.

Göbeklitepe’nin ‘misketleri’

Göbeklitepe, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne adını yazdırıp ardından da 2019 yılı “Göbeklitepe Yılı” ilan edildiğinde çoğu detayına hâkim olduk.

Kılıçdaroğlu: TOGO'nun arsasına el konulsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, “Kendisini kefenle karşılayanları Libya’ya göndersin” ifadesini kullandı. Türkiye’nin Libya’da iki tarafla görüşmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, TOGO kulelerine Hazine’nin el koymasını istedi.

Adliyede hâkim taciz etti iddiası

Hukuk fakültesi öğrencisi S.C. Ankara Adliyesi’nde görevli hâkim C.B’nin tacizine uğradığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Rant yargı dinlemedi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin Çekmeköy’de bulunan 187 dönüm askeri arazinin yapılaşmaya açan imar planlarını iptal etmesine karşın söz konusu araziye ilişkin yeni imar planları hazırladı. Bakanlık Ömerli içme suyu havzasının uzun mesafeli koruma kuşağında kalan araziyi tekrar konut ve ticaret fonksiyonuyla imara açtı.

‘Piaf’ı, Piaf olmadan oynamak!

Paris’in sokaklarında minik ama kocaman sesli bir kadın. Şöhret olmaya çok yakınken serçe anlamına gelen Piaf takma adını 20’li yaşlarında alan “Kaldırım Serçesi”nin hayatı tam anlamıyla “Piaf” bir yaşam...

Diyanet’in yeni müşterisi MEB

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), müftülüklerin talebi üzerine Diyanet’in beş dergisinin reklamının ve abonelik işlemlerinin okullarda yapılması talimatını verdi.

Güç kavgası zirvede

İstanbul’da görülen Sözcü davasında “FETÖ’ye yardım” suçundan çıkan mahkûmiyet kararı, Meclis’ten çıkan yargı paketine İstanbul yargısının gösterdiği direnişi ortaya koydu. Son dönemde Adalet Bakanlığı ile yargıdaki “İstanbul grubu” arasında yaşanan gerginlik, bu kararla “İstanbul yargısının” Ankara’ya karşı güç mücadelesine dönüştü. İstanbul’daki mahkemelerin Cumhuriyet davasındaki bozma kararına direnmesi, Osman Kavala’yı AİHM kararına karşın tahliye etmemesinden sonra verilen Sözcü kararı, yargı paketiyle oluşan “reform” adı altındaki çalışmalara “direniş” olarak yorumlandı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter