Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 09.22.2024, 09:32 PM (GMT)

News - Haberler

Sanatçılara, AKP Genel Merkezi’nden sonra ‘Saray görevi’

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Devlet Halk Dansları Topluluğu, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Devlet Halk Müziği Korosu sanatçılarının AKP Genel Merkezi’ndeki yemekte “görevlendirilmesinin” ardından, Devlet Tiyatroları (DT) sanatçılarının bu kez Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda “görevlendirildiği” öğrenildi. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkanvekili olan yazar İskender Pala’nın kaleme aldığı, DT Genel Müdürü Mustafa Kurt’un yönettiği, oyun içindeki “Leyla Şarkısı”nı da bir başka genel müdürün, Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Murat Karahan’ın seslendirdiği “Leyla ile Mecnun” adlı oyun, 2 Ocak’ta, bu kez Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda sahnelenecek.

Öksüz’le bağlantılı olduğu iddia edilen FETÖ şüphelisine takipsizlik

Türkiye’de pek çok öğretmen adayı atanmayı beklerken, FETÖ’nün bir numaralı isimlerinden Adil Öksüz ile bağlantılı kişilerle yakın ilişkisi olan ve hakkında FETÖ üyeliğinden soruşturma yürütülen Serpil A.B.’nin MEB’e bağlı bir lisede öğretmen olarak görevine devam ettiği belirtildi. Serpil A. B.’nin görevden alınması için MEB’e dilekçe veren ceza hukukçusu avukat Dilek Ekmekçi, “FETÖ maalesef yukarıdan, aşağıya halen çok etkili” dedi.

Operasyonun Ankara ayağı

Önce fal açtılar. “Saray’a kim gitti?” Sonra ortaya çıktı ki, hiçbir CHP’li Saray’a gidip, Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmemiş. Ortada gazeteciliğin operasyonel bir meslek olarak kullanıldığı gerçeği kaldı. Sağlam zokalar yutturulmuştu. Gerçekte olmayan araç plakaları falan... Bu da CHP’ye yapılan operasyonun siyaset tekniğiyle örtüşmediğini, başka tekniklerin devreye sokulduğunun işaretiydi.

Lobiler cirit atamayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, eski milletvekili Sinan Aygün’ün ortaya attığı “rüşvet” iddiasıyla ilgili, “Hukukun gereği neyse yapılacak” dediği öğrenildi.

Şeri hükümler yargıya taşınıyor

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu’nun (KGK) faizsiz finans kuruluşlarının bağımsız denetimini yürüten denetçiler için yayımladığı, içerisinde şeri hükümlerin yer aldığı etik kurallara dair karar yargıya taşınıyor.

MEB’in ‘Hafız’ arayışı

İmam hatiplerden sorumlu Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, bu okullardaki başarısızlığın ortadan kaldırılması ve öğretmen niteliğinin artırılması yerine “yetenek” tanımına yeni bir boyut kazandırdı.

Notlarlaçıkmadı kürsüye

İBB Başkanlığı’nı iki seçim ve doğal olarak iki mazbata ile sağlamlaştırdıktan sonra koltuğuna oturabilen Başkan İmamoğlu, dün görevde bulunduğu 6 ayın bilançosunu açıkladı. Yaptıkları ve yapacakları dışında yaptırmayacaklarını da kalem kalem anlattı.

Söz değil uygulama gerek

Savaş, çatışma, ekonomik kriz, adaletsizlik, iklim değişikliği, doğal alanlardaki tahribat... Tüm bunların da etkisiyle milyonlarca kişinin evini, yurdunu terk etmek zorunda kalması...

Kılıçdaroğlu’na yumruk atana 3 yıl istendi

Çubuk Cumhuriyet Basavcılığı, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın 21 Nisan’da, Akkuzulu Mahallesi’nde düzenlenen cenaze töreni sırasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun saldırıya uğramasına ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

İlk sandıkta gidecekler

İktidarın her şeyi teslim alma görüntüsü verdiğini ancak “ilk sandıkta tarihe gömüleceklerini” söyleyen Demirtaş, “AKP çürümüş bir partidir. Cumhuriyet tarihinin en fazla suça bulaşmış siyasi anlayışından korkmayın. Bir arada, eşit ve barış içinde yaşamı sağlayacağız” dedi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter