Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 09.22.2024, 09:33 PM (GMT)

News - Haberler

Cumhuriyet yazarlarına büyük ilgi

Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri ve yazarımız Işık Kansu ile Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi yazarımız Mustafa Balbay, 2. Çankaya Kitap Günleri’nin son gününde okurlarıyla bir araya geldi.

Yalovalı Muteber’in hikâyesi...

Oyun, bıraktığı acılar ve yarattığı maddi kayıplarla farkındalık yaratması gereken 17 Ağustos 1999 depremi bağlamında Türkiye’nin dününü hatırlatırken bugünü ve geleceğini düşündürüyor.

CanÇakmur, piyanonun yeni altın çocuğu

CanÇakmur, piyanonun altın çocuğu. Güher - Süher Pekinel kardeşlerin gençleri desteklemek için düzenledikleri yarışmada seçilmiş, 47. İstanbul Müzik Festivali’nde Aydın Gün Destek Ödülü’ne layık görülmüştü.

Yurttaş krizle eve kapandı indirimleri bekliyor

TAMPF Başkanı Alp Önder Özpamukçu: Bu senenin hikâyesi “indirimleri, promosyonları beklemek” oldu. Küçük alışverişler var. Dışarıda yemek yeme azaldı.

Forester, yoluna hibrit ile devam edecek

İlk yollara çıkışı 1997 yılına uzanan ve bugüne kadar 3.9 milyon adet satan Subaru Forester yenilendi. 5. nesil yeni Subaru Forester artık yoluna hibrit motorla devam ediyor. Subaru da artık dizel motorlu otomobil üretmeyecek. Avrupa ile aynı anda Türkiye’de de satışa çıkan yeniotomobil 2.0 litre atmosferik benzinli motora da sahip. Forester’da görev yapan e-Boxer motor dünyaca ünlü dört çeker sistemi Symmetrical AWD ile eşleşirken, bagaj zemini üzerine yerleştiren minik bir bataryanın beslediği elektrik motoru sayesinde yakıt tüketimini düşürüyor.

‘Efsane’ sömürü

‘Muhteşem Cuma, En Uzun Gece Fırsatları’ günlerinde mağazalarda çalışanlar yoğunluk nedeniyle molaya dahi çıkamıyor, yemek yiyemiyor.

Åžeri bir Ä°slam devleti kurma arzusu var

“Kendimi Atatürkçü ve Kemalist olarak tarif etmekten hep kıvanç duydum” diyen Kemalist ilahiyatçı Cemil Kılıç, Cumhuriyet'e konuştu. “Bugün birilerinin bu ülkeye hâkim kılmaya çalıştığı din anlayışı Emevi doktrini üzerinedir. Bu anlayış, insanları dünyevi realiteden koparır, tamamen uhrevi anlatılara göre hayatı dizayn etmeye çalışır, küçük bir azınlık da dünyanın nimetlerinden sonuna kadar faydalanır” diyen Kılıç’a göre 12 yaşından önce hiçbir çocuğa din eğitimi verilemez.

Önce nitelik

60 yıllık eğitimci Fahamettin Akıngüç’e göre, ulusal eğitim yetmez. Öğrencilere verilen eğitimin mutlaka uluslararası bir niteliği de olması gerek.

Kan dondurdular

Şüpheli Çocuk Ölümleri Komisyonu’ndan: Babaannenin insülin iğnelerini çocuklarına vurdu, çaldığı hastalıklı kanları çocuğuna bulaştırdı, evde büyü var deyip, 3 çocuğunu öldürdü.

Altyapı hazırlanıyor

Şeri hukukun referans alınarak Resmi Gazete’de yayımlanmasına dikkat çeken Eminağaoğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığı adım adım şeriatın altyapısını hazırlamaya devam ediyor” dedi. TBB Yardımcısı Özbek, “Süreci kaygı ile izlemekteyiz” diye konuştu.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter