Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 09.22.2024, 05:19 PM (GMT)

News - Haberler

Merzifon Belediyesi tarihi konağa sahip çıktı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde harap durumda olan; definecilerin, alkol ve yabancı madde kullananların mekanı durumuna gelen Ulukuşlar Konağı’nı restore eden Merzifon Belediyesi, konağı yaşam merkezi ve kütüphane haline getirdi. Kütüphanede, çocukların yanı sıra ebeveynler için deetkinlikler düzenleniyor.

Odunpazarı Modern Müze’ye ödül

Türkiye’nin kültür mirasına ve sanat dünyasına özgün eser, uygulama, yorum veya bilimsel araştırmalarıyla katkı sunanlara, minnet ve teşekkür ifadesi olarak 1979’dan bu yana verilen “Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü”, bu yıl Eskişehir’de açılan Odunpazarı Modern Müze’ye (OMM) verildi.

Ceyhun Atuf Kansu sergisi TEDÜ’de

Ozan, yazar, aydınlanmacı ve çocuk hekimi Ceyhun Atuf Kansu’nun, doğumunun 100. yıl-dönümü nedeniyle düzenlenen “Kadın” Fotoğraf Sergisi 23 Aralık’ta TED Üniversitesi’nde (TEDÜ) açılacak. Sergi, 30 Aralık’a kadar ziyarete açık olacak.

‘OperaTur’ ile minikler opera ve baleyi tanıyor

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB) eğitim etkinliği “OperaTur” ile, SAMDOB’a gelen minik öğrenciler opera ve baleyi tanıyor. Öğrenciler, bunların yanı sıra orkestra salonunda sanatçılara da eşlik ediyor.

Köprülüler 100 bin kitap topladı

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet GazetesiODTÜ’lü gönüllü öğrencilerin kurduğu ODTÜ Köprü Grubu; topladıkları yardımlarla Türkiye’nin farklı illerindeki ilk ve ortaokullara kütüphaneler kuruyor, öğrencilere bilimsel deney yapacak malzemeleri temin ediyor. Köprülüler, bunların yanı sıra Anadolu’nun küçük yerlerindeki çocukların giysi ihtiyaçlarını karşılayarak üniversiteliler ile ilkokul öğrencileri arasında bir “köprü” görevi görüyor. Grubun Genel Koordinatörü Gülçin Dikbaş, bugüne dek 100 binden fazla kitap ile çok sayıda kütüphane kurduklarını belirtiyor.

‘Hasta atları faytona koşuyorlar’

Adalar Gıda Tarım ilçe Müdürlüğü’nün Büyükada’da 1300 at üzerinde yaptığı klinik araştırmanın sonucunda 81 atta “ruam hastalığı” ortaya çıktı, 15 atta da hastalık şüphesi bulunuyor. Bu atların dışında, 250 atın da adaya kaçak yollarla getirildikleri bildirildi. Ada halkı, korku içinde olduklarını belirterek “Bu hastalık insanlara da bulaşabilir. Yetkililer kalıcı önlemler almalı” dedi.

90’ların meşhuruyum

Gösterisi CMYLMZ Diamond Elite Platinum Plus ile Zorlu PSM’de izleyiciyle buluşan Cem Yılmaz 6 yıllık bir aranın ardından sahnede. Yılmaz’ın gösterisi 9 Ocak’a kadar izlenebilir.

Kadınların kalp krizinden ölme oranı daha yüksek

Türk Kardiyoloji Derneği’nin (TKD), Türkiye genelinde 1930 hasta üzerinde yaptığı “Türkiye’de Akut Miyokart İnfarktüsü Tanısı ile Yatırılan Hastalarda Demografik Veriler ve Tedavi Yönetimi (TURK-MI)” araştırmasının sonuçlarına göre, kalp krizinde ilk müdahalenin erkenyapılmasını mümkün kılan ambulans kullanımı Türkiye’de son derece düşük.

İKSV Caz’dan son on yılın En iyi 10 Caz parçası!

İstanbul Caz Festivali, caz müziğinin önde gelen isimlerinden oluşturduğu 21 kişilik jüriye son on yılın Türkiye’de öne çıkan caz parçalarından 100 parçalık bir liste hazırlattı. En çok önerilen parçalar; Ercüment Orkut’un Low Profile ve Çağrı Sertel Trio’nun Burning Circles’ı! 96 farklı sanatçı ve topluluğun yer aldığı 100 parçalık listenin tamamına https://spoti.fi/35yXV4G adresinden ulaşılabiliyor.

‘Mobbing’ itirafı

Türkiye’de F-16 savaş uçağı üretimi için kurulan TUSAŞ/TAI, halihazırda ATAK helikopteri, Gökbey helikopteri, Hürkuş eğitim uçağı, ANKA ve Aksungur insansız hava araçlarının da aralarında bulunduğu kritik savunma ürünleri üretiyor.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter