Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 09.22.2024, 05:36 PM (GMT)

News - Haberler

Ekremİmamoğlu: 16 milyon İstanbullu hakkını arar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın, Kanal İstanbul’a ilişkin önümüzdeki yıl ilk kazmanın vurulacağı yönündeki sözlerine tepki göstererek “Ne bu acele ya!, ‘Kazmayı vuracağız’, ne kazması bu ya. Kanal İstanbul bu basit bir işdeğil, oraya kazma vurulmaz” dedi.

Zarardan dönüş yok

Koruma Kurulu’nun bakanlığa sunduğu görüşe karşı oy kullanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, hazırladığı şerh raporunda çarpıcı tespitlerde bulundu. Akgün “Korunması gereken sit alanlarını geri dönülmez şekilde yok olacak” uyarısında bulundu.

Maraş Katliamı'nda mezarı dahi olmayan ailelerin talebi ortak: ‘Adalet’

Kahramanmaraş’ta Alevilere yönelik 19 Aralık’ta başlayan 26 Aralık 1978’de sona eren ‘Maraş Katliamı’nın üzerinden 41 yıl geçti. Resmi rakamlarına göre 111 kişinin yaşamını yitirdiği katliamda dernek ile parti binalarının yanı sıra en az 210 ev ve 70 iş yerinin yakılıp yıkıldı. Devletin katliamı önceden bildiğini ileri süren katliamın tanıkları, faillerin ise şu ana kadar hiç cezalandırılmadığını belirterek adalet taleplerini yeniledi. Alevi kurumlarını yöneticileri ise en az 20 kişinin mezarın yerinin hala bilinmediğini hatırlatarak özellikle Maraş’ta yapılan anmalara baskı uygulandığını ifade edilerek, “Katliam da yakınlarını kaybetmiş insanlara vebalı gözüyle bakılıyor” denildi.

Korkulu‘Man’ dosyası

İstanbul İstinaf Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, Kılıçdaroğlu’nu, Erdoğan ve ailesine tazminata mahkûm eden yerel mahkeme kararını iptal etmişti.

Gündem tıpta fetva!

Abdullah Tivnikliİstanbul Araştırma ve Eğitim Vakfı (İSAR) Tıp ve Ahlak Çalışma Grubu, “Tıbbi Konularda Fetva Verme Metodolojisi ve Zorluklar Sempozyumu” düzenliyor. İstanbul’da düzenlenecek sempozyumda, genetik mühendislik, teknoloji ve biyolmedikal dahil olmak üzere çok sayıda konu “sorgulanacak”.

Şeriat çalıştayı

Anadoluİlahiyat Akademisi, eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun danışmanlığında, 2020 yılı nisan ayında “Değerlerden Pratiğe Ortak Bir Fıkıh-Hukuk Politikası” başlıklı bir çalıştay düzenleyecek. Çalıştayın gerekçesi, “pozitif hukuk yapılarının ülkenin ve dünyanın ahlak krizini aşmaya yetmemesi” olarak gösteriliyor.

‘İhanetin katmerlisi’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdar-oğlu, Kanal İstanbul projesinde ısrarcı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek “İhanet yetmiyormuş gibi, ihanetin katmerlisi yapılmaya çalışılıyor. ‘Kanal İstanbul’u yapacağız’ diyorlar. Yapamazsın kardeşim, yapamayacaksın, zatenilk seçimde gideceksin. Hiç kimse buraya 5 kuruş para ayırmaya kalkmasın ayırdıkları paranın kuruşu dahi verilmeyecektir” dedi.

Yerel yönetimlere yetki alanı bırakmıyorlar

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün AKP’nin hazırladığı Yerel Yönetim Yasa Tasarısı’na tepki göstererek, “Yetkilerimizin alındığı ve merkeze devredildiği bir dönemden geçiyoruz. Olması gereken öncelikle yerel ve sonrasında genel olarak demokrasiyi güçlendirmekken bütün yetki ve kaynakların merkeze toplanması parlamenter sistemde zafiyet haline getiriliyor” dedi.

Olay yeri inceleme tepkisi

Şule Çet davasında cinsel saldırı ile ilgili uzman mütaalasını veren Mersin Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kar, olay yerine gidip, incelemelerde bulunan ekibe sert tepki gösterdi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter