Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 09.22.2024, 05:40 PM (GMT)

News - Haberler

Yol dediler HESçıktı

Rize Güneysu Gürgen Deresi üzerinde Baro Enerji tarafından yapımı planlanan Alicik 1-2 HES’in ÇED Raporu’nun iptali için açılan davada mahkemenin verdiği karara rağmen çalışmalar devam ediyor.

Koca dağı yediler

Bölgede bulunan ve sürekli genişleyen taşocakları yüzünden kesilen ağaçlar, doğayı tehdit etmeye devam ediyor. Samsun’un oksijen deposu olan Kocadağ’da doğa katliamı yaşanıyor. Bölgenin 2004 ve 2019 yılları arasındaki değişimi yürek sızlatıyor. Google Earth uygulamasından alınan iki farklı görüntüde, bölgede faaliyet gösteren taşocaklarının yarattığı tahribat gözlerden kaçmıyor.

Ev kadınları artık kitap okuyor!

Türkiye Yayıncılar Birliği öncülüğünde OKUYAY Platformu (Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma Platformu) tarafından KONDA Araştırma ve Danışmanlık ile birlikte hazırlanan “Türkiye Okuma Kültürü Araştırması 2019” raporu paylaşıldı. Rapordaki verilere göre kadınlar ve emeklilerin kitap okuma oranı artış gösterdi.

2020’de saflar sıkılaşacak!

Geride bırakmak üzere olduğumuz 2019 yılının pek çok alanda olduğu gibi yayıncılık alanında da önemli sıkıntılara sahne olduğu bir gerçek. Ekonomik krizin kâğıt ve KDV boyutundan ciddi etkilenen yayıncılık sektörü buna bağlı olarak fiyat düzenlemelerine gitti. İndirim kampanyaları, fuar etkinlikleri başta olmak üzere çeşitli yollarla krizin etkilerini okurlarına hissettirmemeye çalıştı.

Şekeri batırdılar!

Geçen yıl tüm tepkilere karşın 10 şeker fabrikasını satan hükümet, Rusya’dan şeker ithal etti.

SGK gazilerin maaşını kesti

Çalışabilir durumda olan gazilerin erken emeklilikten yararlanma hakkının kaldırılmasının ardından 2013-2016 arasında bu haktan yararlanan 377 gazinin emekli maaşı kesildi.

İşçi hesaba inanamadı

Her yıl bir sunum yaparak asgari geçim ücreti ya da gıda harcaması verisini açıklayan TÜİK’in bu hesabı neye göre yaptığı özellikle işçiler tarafından anlaşılamadı.

AYM’de gündem Kanal İstanbul

Anayasa Mahkemesi Kanalİstanbul projesinin yap-işlet-devret modeliyle inşa edilmesine imkân veren yasa maddesinin iptal talebini esastan görüşecek.

Ekremİmamoğlu: Babanıza çiftlik mi yapıyorsunuz?

Ekremİmamoğlu Kanal İstanbul için kimsenin üzerinde baskı kuramayacağını vurguluyor. “Dozerle gireriz diyorsunuz. Kendinize, babanıza çiftlik kurmuyorsunuz. Burası değil 16 milyonun, 82 milyon insanın bekasıyla ilgili bir konudur” diyor. İstanbul’un geleceğinin gasp edildiğine dikkat çeken İmamoğlu, “Projenin yaratacağı tahribatı, kirliliği tahmin bile edemiyorum. İstanbul’un buna ihtiyacı mı var Allah aşkına? Burası çöl mü, burası çöl de buraya kent mi kuruyorsunuz?” diye soruyor.

Ali hep yaÅŸayacak

FETÖ’nün Ergenekon kumpası davasında örgüt üyesi savcının hakkında ikinci kez tutuklama kararı vererek intihara sürüklediği Yarbay Ali Tatar’ın ölümünün üzerinden 10. yıl geçti. Tatar’ın eşi Nilüfer Tatar, “Takip ettiğimiz, Ergenekon davasında herkes beraat etti, sevinçliydiler. Bizim içimiz buruktu, Ali yoktu” diyerek özlemini dile getirdi. Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar ise “Bu ülkede hukuk ve demokrasi mücadelesi devam ettiği sürece Ali yaşayacak” dedi.

Diyanet personeli, Arap sermayesine mecbur kaldı

Yaklaşık 150 bin din görevlisi bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı, 12 Kasım 2019 tarihinde, kısa adı Türk Diyanet Vakıf-Sen olan Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası’na “Promosyon işlemleri” başlıklı bir yazı gönderdi




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter