Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 09.22.2024, 03:38 PM (GMT)

News - Haberler

Mutabakat Meclis’te

Anlaşma, “eğitim ve danışmanlık” adı altında Türk askerinin Libya’da konuşlanmasına kapı aralıyor.

Nerede bu paralar?

Doğa Koleji’nden yapılacağı duyurulan açıklama bugüne kaldı. Veliler bugüne kadar verdikleri eğitim, yemek vb. ücretlerinin nasıl kullanıldığına ilişkin açıklama bekliyor.

Hayat, ergene ağır geliyor

Kimsenin kimseye derdini anlatamadığı ve karşısındakinin de derdini anlamadığı ve hafife aldığı bir aile, gerçek bir aile midir?

Anadolu’yla ‘Bağımız Var’

“Bağımız var” cümlesi eşanlamlı bir cümle. Projesi de bu anlamlara uygun bir şekilde yürümeye başladı. Yalkın Yel küratörlüğünde hayata geçen “#BağımızVar” projesi, bizi biz yapan kültürel bağları yeniden keşfetmeyi, hatırlatmayı, yeni yorumlarla geçmişten günümüze, bugünden geleceğe taşımayı; kültüre, tarihe, toprağa ve insana dair değerleri yaşatmayı hedefliyor.

39 kiloya düştü

Grup Yorumüyesi Bahar Kurt açlık grevinin 188. gününde 39 kiloya düştü. Kurt, “Silivri Hapishanesi’nde tutuklu olan arkadaşlarımız İbrahim Gökçek, Barış Yüksel ve Ali Aracı da süresiz açlık grevindeler. 12 Aralık Perşembe günü Silivri Hapishanesi’ne görüşe giden aileler, arkadaşlarımızın zorla müdahale tehdidi altında olduğunu öğrendiler” dedi.

Atölyeler BM gibi

TOBB Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclis Başkanı Şeref Fayat: Türkiye’de artık sürdürülemez bir atölye yapısı oldu. Fason üreticiler denetlenemez hale geldi. Çalışanları kontrol edemiyorsunuz, Birleşmiş Milletler gibi her yerde Suriyeli, Iraklı, Afgan var.

Tofaş üretimde zirvede

Tofaş, Fiat Chrysler Automobiles’a (FCA) bağlı 400 fabrikanın yer aldığı WCM -Dünya Klasında Üretim Programı- değerlendirmesinde, otomobil fabrikaları içerisinde en yüksek puana erişti.

‘Yerli malı’ hayal

Bir yılda yurtiçi üretimin yurtiçi talebi karşılama derecesi, nohutta yüzde 92’den yüzde 87’ye, patateste yüzde 108’den 103’e düştü.

At eti nerede kullanılacak?

Sudan’dan getirilecek 500 ton at, eşek ve katır etine ilişkin soru işaretleri Meclis’e taşındı. İYİ Partili Öztürk, bu etlere ihtiyaç olup olmadığını sorarak etlerin nerelerde kullanılacağının açıklanmasını istedi. Veteriner hekimler duruma anlam veremediklerini açıkladı.

Arap mafyası başımıza dert olacak

Türkiye’de 400 bin Suriyeli çocuğun okula devam etmediğini, bunların ya Selefi terör örgütleri ya da Arap mafyasına gideceğini söyleyen İYİ Partili Prof. Ümit Özdağ, “Türklerin kızgınlığı, onların da özgüveni artacak. Bir Suriyeli öğretmen, öğrencilere şunu söyleyebiliyor: ‘Külek Boğazı’na kadar bizim. Biz gitmiyoruz, Türkler gidecek!’ Arap mafyası Türkiye’nin başına dert olacak” dedi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter