Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 09.22.2024, 03:28 PM (GMT)

News - Haberler

Tamince’ye zorla getirme

Eski yargıç Kaçmaz’a açtığı hakaret davasında müşteki durumunda bulunan iş insanı Tamince duruşmaya mazeret bildirmeden gelmedi.

ÇYDD’ye 4 öğrenci için bağış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdar-oğlu, kendisine sosyal medya hesabı üzerinden hakaret eden Abdulhamit Turhan adlı kişiyi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağış yapması karşılığında affetti.

İşlem yapılmadı: Rüşvet raporda

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda müdür olan Aktaş’ın zeytinlik alanın tarım dışına çıkarılması için rüşvet talep ettiği iddiası teftiş raporuna yansıdı. Aktaş’ın “bağış yapılması” için yürüttüğü telefon görüşmeleri de raporda yer aldı.

Erdoğan: Gerekiyorsa İncirlik ve Kürecik'i kapatırız

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Libya'ya asker gönderimi konusunda ise böyle bir davet, böyle bir talep Libya tarafından Türkiye'ye gelecek olursa, nasıl bir inisiyatif üstleneceğimize dair, ülkemiz bunun kararını verecektir'' dedi.

Siste birÅŸehir kaybettim...

Sabah uyandığımda sis vardı Dubai’de. Uyandığımda şehri bulamadım. Birbiriyle yarışırcasına uzayıp giden gökdelenler kaybolmuştu. Denizi göremedim, limanı da. Büyüleyici bir boşluğun içindeydim. Ne metro hattı vardı, ne otoyol ne de o yolun trafiği. Kentin kiri, pası, tozu kaybolmuş; insanlar, kuşlar, ağaçlar görünmez olmuştu. Güneşe baktım, o da her zamanki yerinde değildi. Sanki kalın bir beyaz örtü üstümüze çökmüş, şehri sarıp sarmalamıştı. Doğanın şaşırtıcı şölenlerinden biri daha başlarken çölde yükselen kent bir anda yeryüzündensilinip gitmişti.

Çardaş Prensesi ve Franz Josef

“Avusturya-Macaristan İmparatorluğu 1. Dünya Savaşı’ndan yenilgiyle çıkmıştı. İmparatorluk yok olup gitmişti, yollar paramparça, evler yıkık kırık, Viyana’nın dar sokakları karanlıktı. Ceplerindeki paranın değer yitirdiği insanlar karınlarını zor doyursa da, birkaçlambanın aydınlattığı buz gibi salonlarda oynanan opera ve operetlere akın ediyordu. Viyanalı aradan daha bir yıl geçmeden ayağa kalkmasını başarmıştı.” Stefan Zweig ilerde anılarında o günlerden böyle söz etmişti. “Özgürlüklerini arayan insanlarımızın sanata olan olağanüstü bağımlılığı ve tutkusu Viyana’yı bir kez daha kurtarmıştı... Özgürlüğün olmadığı yerde kültür ve sanat gelişemez.”

Bir Nobel skandalı daha

Nobelödüllerinin kime verileceği iki ay önce açıklanmıştı. Edebiyat ödülü için seçilenlerden Avusturyalı Peter Handke’ye protestolar açıklamadan hemen sonra başladı; seçen İsveç Akademisi de son yıllarda içinde yuvarlandığı skandalların üzerine bir tüy daha dikti.

Noel geleneği mi, ırkçılık mı?

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet GazetesiOldum olası yeni yıl kutlamalarına eşlik eden rengârenk süslenmiş yılbaşı ağaçlarını, yüzlerce ışıkla bezenmiş caddelerini, Noel şarkılarını, vitrinlerdeki kızaklı geyik maketlerini ve zencefilli kurabiyelerini sevmişimdir. Yılbaşı tüketim çılgınlığının yaşanmadığı ilkokul çağlarımda bile parlak simli yeni yıl kartlarının her türlüsünden satın alır, postalamak yerine sadece kendime saklardım. Kartpostalda yer alan dağ kulübesinin pervazlarına biriken kar taneciklerini temsilen serpiştirilmiş simler ellerime bulaşır, çocuk aklıma hayaller kurdururdu.

Cinsiyetçilik reklamlarda yıkılacak

Türkiye’deki çalışmaya katılan şirketler: Avon, Coca-Cola, Colgate-Palmolive, Eczacıbaşı Holding, Eti Gıda, Johnson&Johnson, Kantar Media, Koç Holding, P&G, Publicis Groupé, Unilever, Vodafone, WPP.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter