Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 09.22.2024, 03:23 PM (GMT)

News - Haberler

Gençler kazanacak

Eskişehir Kitap Fuarı’nda, Cumhuriyet Kitapları’nın organize ettiği “Milli Mücadelenin 100. Yılında Kadın, Adalet ve Aydınlanma” konulu panel düzenlendi. Oturum yöneticiliğini Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve gazetemiz İmtiyaz Sahibi Alev Coşkun’un yaptığı panelde; Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri ve gazetemiz yazarı Işık Kansu, gazetemiz yazarları Mine G. Kırıkkanat ve Barış Terkoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Barış, dışarıdan dayatma ile olmaz

Savaş ve yokluk döngüsündeki Afganistan’da kanayan yaralardan biri de kadın, kız çocuklarının hakları konusunda... Taliban, IŞİD ve diğer pek çok cihatçı yapılanmanın tehditlerinin hedefi kadın ve kız çocukları... Eşitsizlikle, şiddet sarmalında eğitim, çalışma, ifade özgürlüğü, evlenip evlenmeme, yaşam tarzına uzanan pek çok konuda kısıtlama, yasak, yokluklarla çevrililer. Geçen haftalarda İstanbul’da bir etkinliğe katılan Afganistan’ın başta kadın hakları olmak üzere, insan hakları konusundaki çalışmalarıyla tanınmış isimlerinden Sima Samar ile ülkesindeki son gelişmeleri konuştuk.

Doğu Akdeniz satrancı

AB destekli Yunanistan, GKRY baskıyı artırırken KKTC’den Ankara’ya “meşru hak ve menfaatların korunması” vurgusuyla Geçitkale Havaalanı’nın askeri kullanımı için izin hamlesi geldi.

Kayıp yakınları: Adaletsizlik bizi yine yıktı

1990’lı yıllarda işlenen 17 faili meçhul cinayetin sorumlusu olarak yargılanan Mehmet Ağar’ın da aralarında yer aldığı 17 sanığın önceki gün görülen davada beraat etmesine kayıp yakınları tepki gösterdi.

Romanlardan‘strateji planına’ tepki

Romanların sorunlarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan strateji planına tepki gösteren Marmara Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Sinan Karaca, “Yeni yayımlanan bu belgenin Romanlar tarafından karşılığı yok hükmünde. Olmayan bir şey için Türkiye’de belge yayımlamak sıradan bir hale gelmiştir. Hükümetin samimiyetine ve bu planı uygulayacağına hiçbir Roman inanmıyor” dedi.

Montrö’yü ‘bozmayın’

Prof. Pazarcı ve tümamiral Gürdeniz, Kanal İstanbul üzerinden Montrö Sözleşmesi’ni tartışmaya açmanın Türkiye’nin çıkarına olmadığını, bozulma halinde Karadeniz’de askeri varlığını artırmayı amaçlayan ABD’nin Türkiye’yi baskı altına alacağını belirtti.

Tarikata bağımlılık

İBB’nin İstanbul’daki madde bağımlılığı araştırmasına göre cemaat ve tarikatlar, uyuşturucu bağımlılarını kendi merkezlerinde, kendi yöntemleriyle “tedavi” ediyor.

‘Aşkın Müziği’ sahnede!

Avrupa’da Opera Twins (Opera İkizleri) olarak tanınan Sinem ve Didem Balık, bugün saat 20.00’de Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda “Aşkın Müziği” başlıklı konserle müzikseverlerle buluşacak.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter