Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 09.22.2024, 01:34 PM (GMT)

News - Haberler

Hayal kurmaya bile zamanı yok!

Fazıl Say 21 Aralık Cumartesi akşamı Volkswagen Arena’da “Su ve Umut” temalı konseriyle İstanbullularla buluşuyor. Şef Murat Cem Orhan yönetimindeki Fazıl Say Festival Orkestrası’nın eşlik edeceği konserde Fazıl Say, “Su” piyano konçertosunu ve “Umut” senfonisini seslendirecek.

TelaÅŸa mahal var!

13 Aralık Cuma akşamüzeri saatlerinde Audioban firmasının ofisinde toplandık. Konumuz hem Rashit topluluğunun 1999 yılında kaset ve CD olarak basılan “Telaşa Mahal Yok!” albümünün yirminci yılı münasebetiyle ilk kez basılan plağını hem de doksanların müzikal ortamını konuşmak.“Telaşa Mahal Yok” resmi bir plak şirketi (Kod Müzik) tarafından basılan bandrollü yasal ilk Türk punk albümü. Topluluk üyelerinin de (solist Oğuz, davulcu Gökhan, basçı Bülent, gitarcılar Tolga ve Atilla) hazır bulunduğu koyu ve keyifli sohbetten sonra aynı akşam yapılacakkonseri beklerken zamanı yuvamızda, Akmar Pasajı’nda değerlendirdik.

AB, Türkiye'yi karşısına aldı

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet GazetesiBrüksel’deki zirvede Türkiye-Libya uzlaşısına karşıtlık sürdü. “Mutabakat üçüncü ülkeler için yasal sonuçlar doğurmaz” ifadesi dikkat çekti.

EskiİBB çalışanının skandal sözlerine para cezası

Anayasa değişikliği referandumu öncesinde, sosyal medya hesabından, “17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları ganimet olarak evetçilere helaldir” şeklinde paylaşım yaptığı için yargılanan eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Haller Müdürlüğü çalışanı Ömer A., 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza ise 3 bin TL adli para cezasına çevrildi.

Cezaevindekiçocuklar için ihlal kararı

Anayasa Mahkemesi, cezaevinde tutuklu veya hükümlü olan annelerinin yanında kalmak zorunda olan çocuklarla ilgili örnek bir karara imza attı. Mahkeme, cezaevinde iki çocuğuyla kalan kadının infazın durdurulması talebinin reddedilmesi nedeniyle “aile hayatına saygı hakkı”nın ihlal edildiğine karar verdi.

Faili meçhul bıraktılar

1990’larda “polis-siyaset-mafya” üçgeninde “Susurluk çetesi” tarafından işlendiği iddia edilen faili meçhul cinayetlere ilişkin eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar’ın da aralarında bulunduğu 19 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. 17 cinayet yönünden Ağar dahil 17 kişinin “delil yetersizliği” gerekçesiyle beraatına karar veren mahkeme, İranlı Lazem Esmaeılı ve Asker Smıtko’nun öldürülmesi eyleminde suçlanan firari Yeşil kod Mahmut Yıldırım’ın savunması alınmadığı için aralarında Ağar’ın da olduğu 7 kişinin dosyasını ayırdı.

Sanayi rafa kaldırıldı

Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yener, Türkiye’de sanayileşmenin geçmişte kaldığını belirtirken, Prof. Dr. Konukman, 11. Kalkınma Planı hazırlanırken sadece sermayenin davet edildiğini dikkat çekti.

Krizin ezici yükü çıkış umudu olabilir mi?

Marksist Manifesto ile Sınıf Tavrı örgütlenmelerinin düzenledikleri, “Ekonomik kriz, Türkiye ve dünya, Türkiye ve işçi sınıfı” başlıklı iki ayrı oturumda, bilim insanları, uzmanlar, işçiler için yol haritası gelişmeleri paylaştılar.

Ülkemin insanlarının sesi

Muzafferİlhan Erdost, insan hakları savunuculuğunda, ödenmiş en ağır bedellerin acılarını şiirle, öykülerle, kitapla, resimle, fotoğrafla, eleştiriler, makalelerle.. sanatla konuşarak paylaşan insan..




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter