Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 09.22.2024, 01:32 PM (GMT)

News - Haberler

Türk popu yeniden öldü

Pop müzik, 50’lerin ortalarında İngilizce konuşulan ülkerde ortaya çıktı. 50’lerde rock and roll (Chuck Berry, Bo Diddley ve Little Richard) ve rockabilly (Elvis Presley ve Buddy Holly) ile tanındı sevildi. Popüler olmak için yazılmış her müziğe pop deniyor aslında.

Avukata kızdı sandalye toplattı

İzmir Barosuna kayıtlı avukat Özge Güven, davacı vekili olarak katıldığı İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde ara karar okunurken ayağa kalkmadığı için mahkeme başkanıyla tartıştı. Mahkeme başkanı, ara kararı okumaktan vazgeçip duruşmaya ara verdi. Mahkeme başkanı arasırasında avukatların sandalyelerini toplattı.

Gıdada alım gücü dip yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın temel gıda maddeleri üzerinden yaptığı çalışmada yıl başından bu yana asgari ücretin alım gücü kuzu etinde 5 kilo, tavuk etinde 41 kilo, pirinçte 50 kilo, sütte 138 litre düştü.

Sermaye krizinin faturası emekçilere

Marksist Manifesto-Sınıf Tavrı örgütlenmelerinin ortak “Ekonomik Kriz, Türkiye ve İşçi Sınıfı Sempozyumu”nda burjuvazinin en gerici ideolojilerinin kuşatmasına karşı, işçi sınıfı mücadelesini önemseyen herkese güç birliği çağrısı yapıldı.

Türkiye, krizlerle büyümüyor, yönetiliyor

Prof. Bilsay Kuruç, “Sermayenin krizini çalışanlar öder” gerçeğinden yola çıkarak, sermaye sınıfının krizlerinden, işçi sınıfı hakkında bazı gözlemlere ulaşılabileceğini söylüyor. Dünya sermayesi, ağa devlet bütünleşmesinde, dünyayı kendinin sayarak, mülkiyetini sağlamlaştırma süreçlerindeki geçişlerle, sıklaşan günümüz krizlerini, ülkemizde yaşananları özetliyor.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter