Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 09.22.2024, 11:45 AM (GMT)

News - Haberler

Bienal ile‘Empatiye Dönüş’

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Tasarım Bienali, önceki günkü basın toplantısıyla 5’inci başlığını açıkladı. Bienal, 26 Eylül-8 Kasım 2020 tarihlerinde “Empatiye Dönüş: birden fazlası için tasarım” başlığıyla yapılacak.

Kemal Tanca’da iflas riski

Geçen ay konkordato başvurusunda bulunan 130 mağazalı ayakkabı markası Kemal Tanca için hazırlanan bilirkişi raporunda, şirketin sürekliliğiyle ilgili önemli belirsizlik olduğu belirtildi.

Azeri gazında indirim talebi

Ankara, Avrupa’daki ortalama seviyenin iki katı fiyattan gaz aldığı Bakû’dan indirim istedi.

Sudan’dan at eti gelecek

Türkiye Sudan’dan 500 ton at, eşek ve katır eti ile ayrıca 500 ton at, eşek ve katırın da aralarında bulunduğu hayvanların sakatatları gümrük vergisi uygulanmadan ithal edecek.

Öldürene değil habere ceza

İstanbul Havalimanı inşaatı sırasında kötü çalışma koşulları ve işçi ölümlerine ilişkin gazetemizde yayımlanan habere açılan davanın üçüncü duruşması dün görüldü. Mahkeme, gazetemizin 15 bin TL manevi tazminat ödenmesine ve kararın da tirajı en yüksek 3 gazetede ilan edilmesine hükmetti. Gazetemiz avukatı Buket Yazıcı “Hükmedilen 15 bin TL hakkaniyetle bağdaşmamaktadır. Mahkemenin bununla da yetinmeyerek verdiği ‘kararın tirajı en yüksek 3 gazetede yayınlaması’ kararı da basın özgürlüğünün açıkça ihlali anlamına gelmektedir. Karara karşı istinaf yoluna başvuracağız” dedi.

Çifte standart: Yargıda kurum farkı

Mahkemeye itirazı reddedilen Cumhuriyet Vakfı, Adalet Bakanlığı’na başvurarak Anadolu Ajansı kararını örnek gösterip kanun yararına bozma istedi.

Tarlaya sadece hâkim inanmış

Mahkeme,Öksüz’ün kaçmasında sorumlulukları olduğu iddiasıyla yargılanan asker ve polislerin “tarla bakmaya geldim” savunmasına itibar etmediğini, buna karşın sulh ceza hâkiminin “sorgu zaptında tutuklanması için delil bulunduğu belirtilen Adil Öksüz’ü serbest bıraktığı”na dikkat çekti.

Astana bildirisine Ankara sansürü

Türkiye, Rusya ve İran’ın Suriye’de siyasi çözüm için başlattığı Astana süreci çerçevesinde yapılan 14. Garantörler Toplantısı’nın ardından üç ülke ortak bildiri yayımladı.

CHP’den örgüte kongreler rehberi

CHP’nin 37. Olağan Kurultay takvimi kapsamında başlayan süreçte 14 Aralık’ta başlayacak ilçe kongreleri öncesi tüm örgütün faydalanması için kongrelerle ilgili kapsamlı bilgilerin yer aldığı bir rehber hazırlandı.

‘İnşaatı, kültür sanata tercih ediyorlar’

CHP’den AKP’ye geçen Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye yönetimi, önceki dönemde yapılıp halka açık alanlarda sergilenen, belediye envanterinde yer alan ve düzenlenen protokollerde ‘satılamaz’ ibaresi olan heykelleri satma kararı aldı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter