Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 09.22.2024, 09:21 AM (GMT)

News - Haberler

ATAK’ta ihraç engeli

Türkiye’nin uzun süredir ihraç etmek için üzerinde çalıştığı ATAK helikopterindeki motor engeli aşılamadı. ATAK helikopterinde ABD-İngiltere ortak yapımı motor kullanıldığı için başka bir ülkeye ihracatında gereken ABD izni, bu ülkeyle yaşanan kriz nedeniyle halen çıkmadı. Satış için Türkiye’nin ABD’den izin bekleyişi sürüyor.

ErdoÄŸan erimeyi durdurmak istiyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, parti kurma çalışmalarını sürdüren eski başbakan ile ilgili sözlerini, Davutoğlu’nun çalışma ekibi yorumladı. Davutoğlu ekibi, Erdoğan’ın Şehir Üniversitesi’ne arsa devrinde imzası olan Güllüce’yi gündeme getirmemesine dikkat çekti.

Atanmışa ayrımcılık

Sağlık kurumlarına giden yurttaşlar, ek ödemeler yapmak zorunda kalırken atanmış Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, Danıştay ve Yargıtay üyeleri ile bunların emeklileri ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerine imtiyazlı sağlık hakkı tanındı.

Sondan birinciler

26 bin hasta organ bekliyor,İzmir bağışta ilk sırada, Hakkâri’de durum vahim.

Paketli gıdalar mutfaktan atıldı

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet GazetesiTürkiye’de yeme içme alışkanlıkları değişti. Her 10 kişiden 9’u hazır paketli gıda yerine mutfağına doğal ve organik ürünleri sokuyor.

Aileler de cezalandırılıyor

HDP’li tutuklu belediye başkanları ve yöneticilerin, özellikle ailelerinin ikametlerinden uzak cezaevlerine gönderilmesi yeni mağduriyetlere neden olduğu gerekçesiyle tepki çekti.

Hayal et, dans et ve yaÅŸa

Popüler kültür tarihinin efsane müzikali Fame, 1980 kuşağının hayranlıkla izlenen ve merakla beklenenleri arasındaydı.

Süte, peynire zam

Artan maliyetlerüreticiyi süt hayvanlarını kesime göndermeye, süt üretimini düşüşe, sanayiciyi ise fiyat artışlarına sürüklüyor. Tüketicilere ise sürekli değişen fiyat etiketleriyle boğuşmak kalıyor.

Laiklik ilkesi ihlal edildi mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘İslam bize göre değil, biz İslama göre hareket edeceğiz. Dinimizin hükümlerini yerleştireceğiz’ sözleri tartışma yarattı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter