Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 09.22.2024, 07:36 AM (GMT)

News - Haberler

Londra'da geri adım

Müttefikler S-400’lerin NATO savunma sistemlerine entegre edilmeyeceğini açıkladı. İspanya ise Türkiye’deki savunma misyonundan çekilmeyeceğini duyurdu.

Geriden geliyorlar

AKP’nin “dindar nesil” umudu imam hatip liseleri PISA 2018’de çakıldı. İmam hatipler uluslararası değerlendirmede de akademik eğitim veren liselerin gerisinde kaldı.

Bir sade kahve lütfen, lokum ile!

Meyvesini kendimiz yetiştirmediğimiz halde ürünün içim biçimini kendimize özgü yaptığımız için adı Türk kahvesine çıkmış! Yunanlılar her ne kadar her istediğimizde yüzlerini buruşturup “Yunan Kahvesi” diyorlarsa da Unesco bile kültürel miras olarak değerlendirip 2013 yılından beri 5 Aralık gününü Türk Kahvesi günü olarak kutluyor.

Mine Söğüt Dolapdere’yi anlatacak

ArterÖğrenme Programı’nın Yorumlama Etkinlikleri kapsamında gazetemiz yazarı Mine Söğüt, 5 Aralık Perşembe akşamı saat 19.00’da Dolapdere mahallesi üzerine konuşacak.

Ressamın yolculuğu masal oldu

Ressam kişiliğinin yanı sıra yazdığı öyküler ve resimlediği çocuk kitaplarıyla sanat dünyasında ellinci yılını geride bırakan Can Göknil’in tekerlemelere gönderme yaparak kaleme aldığı öyküsü “Ressam Masalı” Bozlu Sanat Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.

Anason kokuluşarkılar...

Yazarın “kişisel bir müzik ansiklopedisi” olarak tanımladığı kitap, 10 bin baskısıyla raflardaki yerini aldı.

Metalde greve doÄŸru

Türk Metal ile MESS arasındaki grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

Işıl Özgentürk bugün hakim karşısına çıkıyor

Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk hakkında “basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün saat 11.00’de İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Berkay için skandal teklif: 33 bin lira alın dava açmayın

Beşiktaş saldırısında yaşamını yitiren genç tıp fakültesi öğrencisi Berkay Aktaş’ın anne ve babasına ayrı ayrı yalnızca 121 lira 96 kuruş tutarında aylık bağlanırken, dava açmamaları koşuluyla da 33 bin 621 lira tutarında tazminat önerildi. Tazminatı kabul etmeyen ve süreci yargıya taşıyan aile, Berkay’ın anısını yaşatmak amacıyla bağlanan aylığın üzerine para ekleyerek tıp öğrencilerine burs vermeye başladı. Baba Salim Akbaş, “121 liralık maaş belirlenirken oğlum 19 yaşında bir üniversite öğrencisi olduğu, ticari hayatı olmadığı için 1 günlük sigortalılık üzerinden hesaplanan tutar bu” dedi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter