Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 09.22.2024, 07:44 AM (GMT)

News - Haberler

‘ABD’nin YPG hamiliği ispatlandı’

Emekli Kurmay Albay V. Murat Tulga, NATO Zirvesi’ne ilişkin, “ABD ve Türkiye arasındaki YPG sorunu, NATO’nun sorunu olmuştur. Barış Pınarı Harekâtı, ABD’nin YPG’yi koltuk altına aldığı sonucuyla bitmişti. NATO Zirvesi’nde bu hamilik ispatlandı” dedi.

Erkeğin dediği oldu: Çocukla evlenene af!

AKP’nin infaz yasasıyla ilgili hazırladığı pakete muhalefetle uzlaşılması durumunda koymayı planladığı “küçük yaşta evliliklere af” getiren düzenlemede, yaş farkının ne olacağı konusunda erkek vekillerin dediği oldu. AKP’li kadın milletvekillerinin “yaş farkı 10’ugeçmesin” itirazına karşın karşın cezaevinde küçük yaşta kızlarla evlendiği için cinsel istismar suçundan yatan kişilerin daha fazla sayıda tahliye olması amacıyla farkın 15 olması benimsendi.

‘Next Level’ soruları

Pasifikİnşaat, 500 milyon liralık olduğu açıklanmış yatırım karşılığında Ziraat Bankası’na ne kadar borç taktı, Kredi alındığı ileri sürülen devlet bankası Halkbank’a da borç var mı, Pasifik İnşaat’ın geri planda başka siyasi ortakları var mıydı?

AKP ve MHP‘sanat’ satıyor

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den AKP’ye geçen Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi yönetimi, önceki dönemde yapılıp halka açık alanlarda sergilenen ve belediye envanterinde yer alan heykelleri satma kararı aldı. 2015 yılından beri düzenlenen heykel sempozyumlarında küratör olarak görev alanheykeltıraş Nermin Sözel, “Süleymanpaşa Belediyesi ile her yıl uluslararası normlara dayalı olarak yaptığımız bir protokolde heykellerin satılamayacağına dair bir ibare var. Heykelleri satarak, yoksul insanlara yardım yapılacağının söylenmesi “böyle mi belediyecilik yapıyorsunuz” sorusunu sordurur” dedi.

Yatırım değil parti reklamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Tekirdağ’da yapılacak spor tesisleriyle ilgili yatırım protokolü parti reklamına dönüştürüldü.

DNA tartışması

TBMM Rabia Naz veŞüpheli Çocuk Ölümleri Araştırma Komisyonu’nun bir önceki toplantısında 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümüyle ilgili aileden alınan DNA örnekleri tartışma yarattı.

YumuÅŸak ama tehlikeli

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet GazetesiFitalatlar, kişisel bakım ürünlerine, ev temizlik ürünlerine ve plastiklere eklenen kimyasal bir bileşik. Bu madde, her türlü esnek plastik ürünler, oyuncaklar, deodorantlar, oda spreyleri, mumlar, sabunlar, şampuanlar, losyonlar, bulaşık sabunları, ev ve kişisel bakım ürünlerinde bulunabiliyor. Ne yazık ki ülkemizde fitalatları etikette belirtme zorunluluğu yok.

Kendini tanı ve değiş

Betül Arım, tek kişilik gösterisi “Dışarda Hiçbir Şey Var!” ile Gönüllüler Günü’nde sevgide kalmayı öğretirken oyunun gelirini de Oyuncular Sendikası’na bağışlıyor.

YandaÅŸa devlet eli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2013’te büyük bir törenle açtığı Ankara’daki “Next Level alışveriş merkezi”ne, Varlık Fonu’na devredilen Ziraat Bankası tarafından el konuldu. AVM’nin olduğu gökdelen, AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi, Cumhurbaşkanı’nın Rize Güneysu’dan hemşerisi Fatih Erdoğan’a ait Pasifik İnşaat şirketi tarafından yapılmıştı.

Beş ölüm ‘faili meçhul’ kaldı

Ümraniye Cezaevi’ndeki Hayata Dönüş operasyonunda 1 asker ve 4 tutuklunun ölümüne ilişkin davada karar çıktı. “Kasten öldürme” suçundan delil yetersizliğinden beraat kararı veren mahkeme diğer suçlar için de zamanaşımına hükmetti.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter