Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 09.22.2024, 05:35 AM (GMT)

News - Haberler

Emekçiler ‘kıdeme dokunma’ diyecek

Milyonlarca emekçinin dikkatle izlediği asgari ücret pazarlığında, işçi temsilcilerine büyük rol düşüyor. Türk-İş yönetimi, hükümetin asgari ücret artışında yine ekonomik krizi gerekçe göstereceğine işaret ederek “Bu krizin sebebi işçiler değil. Krizi kim yaratıyorsa bedelini de onlar ödesin” görüşünü savunuyor. Bu nedenle evli olmayan, çocuksuz çalışanın yaşam maliyeti aylık 2 bin 578 lira olarak belirlendi.

Trump'tan açıklama: Ülkemiz için bir utançtır

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet GazetesiTrump, Demokratların hakkındaki azil soruşturmasının Adalet Komitesindeki oturumlar için, kendisinin ülkeyi temsil etmek üzere NATO zirvesine gideceği günü bilerek seçtiğini iddia etti. Trump, "Bu yaptığımız en önemli seyahatlerden biri. Bunu yapmaları ve azil konusunu masaya koymaları ülkemiz için bir utançtır" dedi.

Bu bir cinayet projesi

Depremçalıştayında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu ucube projeyle, ülkenin deprem riski en yüksek bölgesine 8 milyon hapsedilmiş olacak” diye konuştu.

‘İstikrarlı Hayal’e ödül

Gaye Su Akyol, son albümü “İstikrarlı Hayal Hakikattir” ile İngiliz müzik dergisi Songlines’ın “En İyi Sanatçı” ödülüne değer görüldü.

Leyla Gencer belgeselle anıldı

20. yüzyılın en önemli opera sanatçılarından Leyla Gencer’in hayatını ve sanatını konu alan ilk belgesel “Leyla Gencer: La Diva Turc” önceki akşam (pazar) Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda İstanbullularla buluştu.

Karanlığı sanatla aydınlattılar!

Cinsiyete dayalı şiddetle mücadele için Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) çağrısına Ankaralı sanatçılar Seğmenler Parkı’ndaki ışıklı sergiyle katıldı.

Yoksa engel biz miyiz?

“Süper İyi Günler”de Asperger sendromlu Christopher Boone’un iç dünyasına, korkularına, mutluluklarına, başarılarına ve acılarına tanıklık ediyorsunuz

Engellilere eÄŸitim ve teknoloji desteÄŸi

12 yıldır engelli bireylerin hayata eşit ve aktif katılımı için sivil toplum kuruluşlarına destek vermeyi ilke edinen Sabancı Vakfı, “Eğitim hakkı tartışılamaz” diyerek düzenlediği Filantropi seminerinde yardımlarının bu konudaki örneklerini sergiledi.

Kıdem, işsizliğin de umudun da tazminatı

Kıdem tazminatının bugünkü yapısıyla devam etmesini istediklerini dile getiren Belediye-İş Başkanı Nihat Yurdakul, Türk-İş Genel Kurulu’ndan bu yönde karar alınmasını talep edeceklerini belirtti.

Hasar yüzde 24 arttı

Hayatdışı sigorta branşlarında, yılın ilk 9 ayında ödenen hasar yüzde 24.5 artarak 20.8 milyar liraya yükseldi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter