Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 09.22.2024, 01:36 AM (GMT)

News - Haberler

OHAL düzenlemesi iptal edildi

Anayasa Mahkemesi, memurluk ve kamuya girişlerde güvenlik ve arşiv soruşturması şartı getiren yasa maddesini anayasaya aykırı bularak iptal etti. Kararın gerekçesinde, iptal edilen yasa maddesinde “güvenlik soruşturması veya arşiv araştırmasına konu edilecek bilgi ve belgelerin neler olduğuna, bu bilgilerin ne şekildekullanılacağına, hangi mercilerin soruşturma ve araştırmayı yapacağına ilişkin herhangi bir düzenleme yapılmadığı” ifade edildi.

Bağımsız Sosyalbilimci

Korkut Boratav, emekten, insandan yana, emperyalist-liberal sistemin yarattığı haksızlıklara karşı savaşımla, ödetilen bedellerle, toplumsal yaşam savaşımının içinde herdaim var...

Ä°hracat durdu, ithalat coÅŸtu

Ekonomik krizin etkileri ve talep yetersizliği nedeniyle hızla düşen ithalat, temel üretim ihtiyaçlarına paralel olarak yeniden yükselişe geçti.

‘Yerli ve milli’ Japon

BİST, Merkez Bankası, TSB gibi şirket ve örgütler, “ulusal kredi derecelendirme kurumu” hedefi kapsamında Japonya merkezli JCR’nin şirketi JCR Avrasya’nın yüzde 85’ini aldı.

Domatesüreticisi sürekli zararda

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, domates fiyatlarının 2014’ten bugüne aynı seviyede olduğuna dikkat çekerek “Üretici zarar ediyor, bunun önüne geçilmeli. Yerelde planlamalarının yapılması lazım” diye konuştu.

Gıda fiyatları yüzde 39 arttı

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun Ar-Ge birimi KAMUAR’ın hazırladığı “Halkın Enflasyonu” araştırması, gıda harcamalarındaki artışın yeniden hızlandığını ortaya koydu.

‘Sinema, bir büyü, bir meydan okumadır’

İlk filminde bir inşaat işçisinin hikâyesini anlatan, ‘Küçük Şeyler’de ise orta sınıfın yaşadığı geçim sıkıntısını gözler önüne seren Sezer, üçüncü filminin ismini de Cumhuriyet’e açıkladı

Libya hamlesi telaşlandırdı

Ankara’nın Doğu Akdeniz için mutabakat muhtırası Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Mısır’da yankı buldu.

Muscat istifaya kapı araladı

Malta’da 2017 yılında uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Daphne Caruana Galizia için adalet çağrıları sürüyor.

Ä°DO ve BUDO'dan sefer iptalleri

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet GazetesiOlumsuz hava koşulları nedeniyle Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ve İstanbul Deniz Otobusleri'nden (İDO) bazı seferlerinde iptaller olduğu açıklandı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter