Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 09.21.2024, 09:30 PM (GMT)

News - Haberler

ANALÄ°Z - Sahte hesaplarla darbeye destek

Sosyal paylaşım sitelerinin gerçekte görünürden farklı işlevleri olduğu konusundaki tartışmalarda haklılık payı var. Günlük hayatımızın vazgeçilmezleri haline gelen bu platformların gizlilik konusundaki büyük açıklarının yanı sıra, büyük güçler arası çekişmelerde konumlanışları da dikkat çekici...

Kılıçdaroğlu’ndan İnce’ye: Çağrımı beklemeden CHP’yi suçlamak çok yanlış

“Saray ile gizli görüşen ünlü ve tanınmış bir CHP’liye Erdoğan keşke siz CHP’nin başına geçseniz her şey daha iyi olur” mealinde baştan sona komplo kokan bir açıklama ile ortalığın karıştırıldığı bir yerde, gazetecilik yapmak zor. Bu siyasi komplo olayına hiç girmeyecektim, ama yine de Kılıçdaroğlu bu konuya açıklık getirir düşüncesiyle aradım... Sordum, yanıt verdi, ama bu bir röportaj değil, doğrudan onun cümlelerini aktarmayacağım, ama konuşmanın özünü yazacağım.

CHP’li İlgezdi, TBMM gündemine taşıdı...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Temmuz 2018’de yapılan düzenleme ile senfoni orkestralarına orkestra şefi ve şef yardımcısı atama kriterlerinin iptal edildiğini anımsatarak, “Yasadaki orkestra şefi ve şef yardımcısı atama kriterlerini iptal edildiği için senfoni orkestralarında liyakatsiz şefler atanıyor” dedi. İlgezdi, konuyu TBMM gündemine de taşıyarak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, “Sanatçıyı yok ederek sanatı, sanatı yok ederek de Cumhuriyet tarihimizin toplumsal kültür hafızasını mı yok etmek istemektesiniz” diye sordu.

Kadına yönelik şiddet 'Bir erkek sorunudur'

Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü. Her şeyden önce böyle bir günün varlığından utanmamız ve bunu sorgulamamız gerekmez mi? Özellikle de erkeklerin?..

Şiddet mağduru kadınlara öneriler

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, “Kadınlar üzerinden haklarıyla ilgili saldırılar, nafaka hakkının adaletsiz olduğu gibi söylemler kamuoyunda yükseldiğinde kadına şiddet artıyor” dedi. Kav, şiddet gören kadınlara “Harekete geçmek içinson günü beklemeyin” uyarısında bulundu.

Başkanlara uyarı: Parti örgütünün işine karışmayın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki kurultay süreci kapsamında başlayacak olan ilçe kongrelerinde, belediye başkanlarına, “örgütün işine karışmamaları” yönünde uyarı yaptığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Örgüt işine karışmak kadar yanlış bir işyoktur. Örgüt işine girmeyin” dediği belirtilirken, belediye başkanlarının yurttaşlarla ilişki kurmasını, başkanların esnafa ve camiye gitmelerini de istediği kaydedildi.

Trabzon Valiliği’nden TRT personeline ‘sosyal medya’ sansürü

Trabzon Valiliği, TRT Trabzon Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda, “TRT personelinin valilik izni olmadan sosyal medya hesaplarında görev alanı dışında hiçbir açıklama yapmayacağını, yaptığı takdirde personel hakkında disiplin işlemi başlatılacağını” bildirdi.

Bir dönemin ‘acı vatanı’ Almanya

Almanya, Avrupa’da en fazla Türk nüfusunu barındıran ülke. 3 milyon yurttaşımız bu ülkede yaşıyor. 1950 ve 1960’lı yıllarda işçi olarak giden göçmenlerin ikinci veya üçüncü kuşak yakınları dünü ve bugünü anlattı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter