Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 09.21.2024, 07:41 PM (GMT)

News - Haberler

Felsefenin karanlık çağla savaşı

İoanna Kuçuradi, uluslararası ve ulusal felsefeciler örgütlülüklerinde en uzun soluklu başkan.. Üniversitelerimizin ilgili bölümlerinin kuruluş, bilimsel çalışmalarına soluksuz katkılarında, felsefenin “inatla ve umutla insan ve değerleri peşinde” kapıları açmasında teorik görüşleriyle yetinmiyor.. Ülkemizde insan haklarının geçerli kılınmasında, devletin sorumluluk alanlarında (yargı, polis, cezaevleri, din görevlilerinin..) insan hakları, değerler eğitimlerinde de başrollerde.

Sabıkalı danışmana özel celse

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarından Muhammed Mücahit Küçükyılmaz hakkında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret ettiği gerekçesiyle dava açtı. Küçükyılmaz’ın savunması, Kılıçdaroğlu’nun avukatına haber verilmeden açılanözel celsede alındı. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, buna itiraz edince mahkeme sanık Küçükyılmaz’ın ifadesinin yeniden alınmasına karar verdi. Öte yandan dava dosyasına giren belgelerden, Küçükyılmaz’ın basit yaralama ve tehdit suçlarından sabıkalı olduğu ortaya çıktı.

Termik santral protestosu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2020 yılı bütçe teklifi görüşmelerinde, muhalefet milletvekilleri önceki gece TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen termik santrallara filtre takılmasını erteleyen düzenlemeyi afişlerle protesto etti. CHP’li SüleymanGirgin, elindeki bir elektrik faturasını göstererek “2 yıl önce 90 lira ödeyen vatandaş şu an 150 lira ödüyor” dedi.

Kaboğlu’ndan sunum: Vesayet sistemi uyarısı

CHP’de yerel yönetim yasasıya ilgili yapılan sunumda, Türkiye’de ikilik yaratan büyükşehir yasasının değiştirilmesi ve yerel yönetimlerle ilgili Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı da dahil olmak üzere uluslararası anlaşmalara uyulmasının partinin kırmızı çizgisi olduğuifade edildi.

Ä°yiliÄŸe 200 milyon dolar

Bu yıl 40’ıncı yılını kutlayan Anadolu Vakfı, sosyal sorumluluk projelerine her yıl ortalama 34 milyon TL bütçe ayırıyor.

'Babamla hesaplaşıyorum'

'Bıçak' adlı son romanı Doğan Kitap etiketiyle raflara çıkan Jo Nesbo geçen hafta sonu İstanbul'daydı. Yazarla buluştuk ve ilginç noktalara değildiğimiz bir sohbet yaptık

Şam, İdlib kuşatmasını sıkılaştırıyor

Suriye’de gözler TSK’nin kuzeyde düzenlediği askeri harekât ve “güvenli bölge” oluşturma çabalarına çevrilmişken, ülkede cihatçıların etkin olduğu İdlib çevresine dönük Rusya ve Şam’dan hamleler geliyor.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter