Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 09.21.2024, 05:15 PM (GMT)

News - Haberler

‘Rıza aranmadan’ tıbbi müdahale

AKP’nin Meclis Başkanlığı’na sunduğu 95 maddelik yeni yasa teklifinde, Türk Medeni Yasası’nın 436. maddesinde (TMK) önemli bir değişiklik yapılması hedefleniyor.

Kadın örgütleri: Soru sorma hayat kurtar

İstanbul Mor Dayanışma Derneği’nden Cemile Baklavacı, 17 saat boyunca katiliyle mücadele eden, 3 kez kaçmaya çalışan Güleda’nın sesini kimsenin duymadığının altını çizerek “Şikâyetçi olmadı diye eve gönderilmesi ciddi boşluk. Darba uğrayan kişi şikâyette bulunmasabile polis işlem başlatmalı” dedi.

EÅŸe 32 ihale birden

Ulusal Demiryolu Sinyalizasyon Projesi’nde tesisler kontrolorü olarak görevlendirilen Babacan, eşi ve eski bölge müdürünün de aralarında bulunduğu 31 kamu görevlisine dava açıldı.

Küçük eller fındık toplamasın

Türkiye’de 2013 yılından bugüne toplam 350 çocuk iş cinayetlerinde öldü. 2019’da, Eylül ayı sonu itibarıyla iş cinayetlerinde ölen çocuk sayısı 55. 23’ü 14 yaşının altında.

Türkiye’ye arabuluculuk çağrısı

Hindistan’ın kendi kontrolündeki Cammu ve Keşmir bölgesine özerklik sağlayan statüyü kaldırmasının ardından başlayan gerilim 100’üncü gününü doldururken Pakistan kontrolündeki Azad Cammu ve Keşmir Cumhurbaşkanı Serdar Mesut Han Türkiye’yi ziyaret etti.

Soylu elini uzatmadı

İçişleri Bakanı Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda FETÖ’yle mücadele kapsamında bugüne kadar 559 bin kişiye işlem yapıldığını, 261 bin 700 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

‘Küçük Şeyler’ damgası

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Malatya Film Festivali ödül töreniyle sona erdi. Malatya 9. Film Festivali’nde en iyi film ödülü “Küçük Şeyler” filmine verildi. Kapanış ve ödül töreninde pazar günü hayatını kaybeden usta sanatçı Yıldız Kenter anıldı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “9. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin sinemamıza, sinema sanatçılarımıza ve Malatyamıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Biz, dünya sinemasındayız. Oynadığımız hayat filmindeyiz. Önemli olan rollerimizin güzel olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Amiral Gürdeniz: Atmaca, M. Kemal’e büyük armağan

Mavi Vatan anlayışının fikir babası emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Türkiye’nin ilk deniz seyir füzesi Atmaca’nın TCG Kınalıada’dan başarıyla ateşlenmesinin siyasi ve jeopolitik etkilerini Cumhuriyet’e değerlendirdi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter