Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 09.21.2024, 05:33 PM (GMT)

News - Haberler

‘FETÖ borsası’nı kamuoyuna duyuran muhabirimiz hakkında dava açıldı

İstanbul Adliyesi’ndeki FETÖ borsasını kamuoyuna duyuran muhabirimiz Seyhan Avşar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede FETÖ borsası iddiasıyla açığa alınan ve haklarında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’ncaiddianame düzenlenen Cumhuriyet Savcısı Lütfü Karabacak şikâyetçi sıfatıyla yer alırken, savcı İsmet Bozkurt ise mağdur olarak olarak gösterildi.

Yolsuzluk veşiddet iddialarıyla çalkalanan Darülaceze’de çalışanlar baskı altında

Yolsuzluk, bebeklereşiddet gibi iddialarla çalkalanan Okmeydanı Darülaceze’de, çalışanlar üzerinde yoğun bir baskı kuruldu. Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci imzasıyla tüm birimlere gönderilen yazıda “Kurumumuzun personellerinin mesai saatleri içerisinde görev yerlerini terk etmemelerini; kantin, çay ocağı, bahçe vb. yerlerde gezmemelerini, uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağının bilinmesini önemle rica ederim” denildi.

Genç kızı öldürüp ölüm saatini paylaştı: Bitti 13.47

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü 1. sınıf öğrencisi Güleda Cankel (19), ayrılmak istediği erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından önceki gün bıçaklanarak öldürüldü. 17 saat boyunca süren işkence sırasında çevredekilerin ihbarıyla eve gelen polis zanlıyı serbest bıraktı. Genç kız 3 kez kaçmaya çalıştı ama kurtulamadı. Zafer Pehlivan, cinayetin ardından “Canınızın istediği zaman ölmeyeceksiniz. Bitti” notunu düşerek ölüm saatini paylaştı.

Eski Bakan Türk: Atatürk Havalimanı yıkılmamalı, olduğu gibi kalmalı

Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Atatürk Havalimanı’nın kargo bölümlerinde yıkımın başlatılmasına tepki göstererek “Yurtiçi ve uluslararası hava taşımacılığının genişlemesi, yeni havalimanı ne kadar büyük olursa olsun, İstanbul’da işletilen üçüncü bir havalimanı gereksinimini kısa zamanda gündeme getirecektir. O nedenle Atatürk Havalimanı ileride yeniden kullanılmak üzere olduğu gibi kalmalıdır” dedi.

Türkiye'ye yasa dışı para transferine baskın

Almanya’dan Türkiye’ye “Hawala” sistemine benzer bir sistemle milyonlarca Avro transfer etmekle suçlanan bir şebekeye karşı dün operasyon başlatıldı. Türkiye’de de gelen parayı gizlenen FETÖ’cülere aktardığı belirlenen 79 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Çavuşoğlu’nun ‘Suriye’de sözlerini tutmadılar’ çıkışına Moskova’dan ‘şaşkınlıkla karşıladık’ yanıtı geldi

Dşişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Rusya’nın Suriye’de sözlerini tutmadığı ve Türkiye’nin yeni bir harekât yapabileceği” yönündeki ifadelerine Rusya’dan tepki geldi. Rusya Savunma Bakanlığı “bu tür açıklamaların yalnızca bölgede tansiyonu yükselteceği”çıkışı yaptı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter