Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 09.21.2024, 02:06 PM (GMT)

News - Haberler

Hukukçulardan orantısızlık tepkisi: Davalar yanlış eksene oturtuluyor

Ergenekon kumpası sürecinde FETÖ’nün talimatıyla kalp rahatsızlığına karşın Prof. Dr. Mehmet Haberal’a “cezaevinde kalabilir” rapor hazırlayan isimler arasında yer alan ve MİT tarafından Kosova’da düzenlenen operasyonda yakalan dönemin 6. Adli Tıp İhtisas Kurulu Raportörü Doç. Dr. Osman Karakaya’ya örgüt üyeliği suçundan 7.5 yıl hapis cezası verilmesi tepki çekti.

SGK’nin güncellemediği SUT fiyatları, üniversite hastanelerini borca batırdı

Üniversite hastaneleri 14 yıldır güncellenmeyen Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) nedeniyle hızla borçlanmaya devam ediyor. Ankara Üniversitesi hastanelerinin başhekimleri Prof. Dr. Ayşe Adile Küçükdeveci ve Prof. Dr. Ahmet Rüçhan Akar, üniversite hastanelerinin ekonomik durumuna dikkat çekerek “Geldiğimiz noktada hizmeti çok zorlayarak götürüyoruz. Bu şekilde gidersek önümüz karanlık” dedi.

Lübnan’da öfke dinmiyor

Lübnan’da 17 Ekim’de ek vergilere isyan ederek, ekonomik gerekçelerle sokağa çıkan halk meydanları bırakmıyor. Başbakan Saad Hariri’nin istifa kararıyla tepki dozu biraz olsun düşen göstericiler yollardaki barikatları kaldırmış, eylemleri meydanlara taşıyarak günlük hayatın biraz daha normale dönmesine olanak sağlamıştı. Bu normallik Cumhurbaşkanı Michel Aun’un önceden kaydedilmiş, iki gazeteci ile yaptığı söyleşisinin yayımlanmasına kadar devam etti. Protestoculara evlerine dönmeleri gerektiğini, yoksa ülkenin bir “felakete” doğru gittiğini söyleyen Aun’a tepki olarak eylemciler sokaklara geri döndüler.

Üreticiye destek değil köstek

Tarım ve Orman Bakanlığı, bitkisel üretime destek için tebliğ yayımlandı. Ancak tebliğde kimlerin desteklerden yararlanamayacağına dair uzun bir liste yer aldı. Öyle ki, yararlanamayacaklar sıralanırken fıkra başlıkları için alfabedeki 29 harf de yetmedi...

Bedel düştüğü halde kiralamalar azalıyor

Ticari gayrimenkul danışmanlık pazarı şirketlerinden Cushman&Wakefield’in hazırladığı “Türkiye Pazar Analizleri Üçüncü Çeyrek Raporu”, hem ofis kiralamalarının hem de kira bedellerindeki düşüşün sürdüğünü ortaya koydu.

ihracat potansiyelin altında

Ege Madenİhracatçıları Birliği’nin (EMİB) İzmir’deki “Hayatımız Maden Çalıştayı”, dışa bağımlılığı ve katma değerli ürün satışında dünyanın çok gerisinde olduğunu ortaya koydu.

Zarar ve borç fonu

TVF bünyesindeki Çaykur, Botaş, TCDD ve Kayseri Şeker zarar etti, şirketlerin borçları katlandı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter