Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 09.21.2024, 10:46 AM (GMT)

News - Haberler

Çocuklar türkü söylemek istiyor

Açlık grevindeki Grup Yorum üyeleri için başlatılan imza kampanyasına 100’den fazla siyasetçi, gazeteci, yazar ve sanatçıdan destek geldi. Grup Yorum üyeleri ve aileleri, “Taleplerimiz çok meşru taleplerdir. Sanata düşman bir iktidara direnişimizle cevap veriyoruz” diyerek 20 Kasım’da Çağlayan Adliyesi’nde görülecek olan Grup Yorum davasına katılım için destek çağrısı yaptı.

İstanbul’da su zammı protestosu

Halkevleriüyesi bir grup, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) 2020 bütçesine göre 1 Aralık’tan itibaren suya yapılacak olan yüzde 20’lik zammı protesto etti.

Hazine faize tutsak

Hazine, son 12 ayda faize 96.3 milyar TLödedi. Dünyada birçok devlet eksi faizle borçlanırken, Hazine yüzde 13 ile borçlanabiliyor.

Efes, Avrupa'da 'enfes'

Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 8. haftasında Anadolu Efes, Rusya temsilcisi Zenit'i 90-88 yendi. Bu sonuçla lacivert-beyazlılar, 6. galibiyetini elde etti. Zenit ise 6. yenilgisini aldı.

Otel seçer gibi doktor seçiliyor

Dr. Güray Kılıç, “Sağlıktaki ihlaller çılgınca delinmiş durumda. Bir yanda televizyonlara çıkıp konuşan hekimlerden etkilenip ilaçlarını bırakan, aşı karşıtı hastalar, diğer yanda tanıtımdaki anormal uygulamalar. Sağlıktaki ticarileşme ve çürüme atmosferi üzerinden bu işler yürüyor. Bunlar etik değil” dedi.

Dünya, Erdoğan-Trump görüşmesini böyle gördü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki kritik görüşme dünya basını tarafından yakından takip ediliyor. Amerikan basınının Trump'ın azil süreciyle ilgili canlı yayınlanan ifadelere kilitlendiği görülürken Erdoğan görüşmesinin ikinci plana atılması dikkat çekti.

ABD'den Bolivya'daki 'geçici devlet başkanı'na tebrik

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'in muhaliflerin şiddet eylemlerine dönüşen protestoları ve ordunun baskısıyla istifa etmesinin ardından, muhalif Senatörler Meclisi Başkan Yardımcısı Jeanine Anez'in geçici devlet başkanlığına getirilmesinden memnuniyet duyduklarını açıkladı.

Trump'tan 'sadece dostane muhabirler' uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısına Trump'ın gazetecilere yönelik ifadeleri dikkat çekti. Toplantıda, 'Sadece dostane muhabirler'in soru sorması uyarısında bulunan Trump, Sabah gazetesinden Hilal Kaplan'a “ "Gazeteci olduğunuza emin misiniz?'' diye sordu.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter