Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 09.21.2024, 08:24 AM (GMT)

News - Haberler

Ankara’nın rakına bak!!!

Bu yılın başında, 24 Ocak tarihinde Ankaralı topluluk Dr. Skull çeyrek asır sonra If Beşiktaş’ta sahneye çıkmıştı. Memleketlerinden otobüsler dolusu insan bu konsere gelmiş, geceyi şehirlerinde bir konser talebiyle bitirmişlerdi.10 ay sonra bu kez Jolly Joker Ankara’da yapılan konserde İstanbullular iadeyi ziyarette bulundular. Biz de bir grup arkadaş aralarındaydık.

Rus seyirciye‘Suç ve Ceza’ oynadılar

Devlet Tiyatroları (DT) Rus edebiyatının önde gelen isimlerinden Dostoyevski’nin “Suç ve Ceza” adlı eserini, Rusya’da sahneye taşıdı. DT’nin oyunu Rusların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ankara DT oyuncusu Tuncer Yığcı, “Turnemizi duyan meslektaşlarımızın yarı şaka yarı ciddi, ‘Tereciye tere mi satmaya gidiyorsunuz’ yollu sorusunun cevabı etkileyici bir biçimde karşımızdaydı. 70 yıllık Cumhuriyet projesi DT’nin, rüştünü zorlu bir deplasmanda ispat etmesinin zevki anlatılmaz, yaşanır” değerlendirmesinde bulundu.

Tarım ipotek altında

Türkiye’de var olan toplam 266 milyon 766 bin 913 dekar tarım alanının yüzde 15’i, yani 39 milyon 474 bin 630 dekarı ipotek altında bulunuyor.

KHK’liye evlilik engeli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) mühendis olarak çalışırken KHK ile ihraç edildikten sonra kaçak yollarla Almanya’ ya giden ve yaklaşık üç yıldır orada yaşayan İbrahim Apaydın (32), evlilik için gün almaya gittiği konsoloslukta pasaport verilmediği için nikâh kıyamadı.

Aileler adalet bekliyor: 'Arkamızda Trump yok'

Tutuklu avukat Aytaç Ünsal’ın annesi Nermin Ünsal, tahliye kararına müdahale edildiğini belirterek “SEGBİS ile gizli tanık dinlenirken biz yanındaki suflörün sesini duyduk. Mahkeme başkanı, tanığı yönlendirdi” dedi.

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales istifa etti

BBC Turkish - Haberler, Son Dakika Haberleri, Haber-Analiz, VideoUluslararası gözlemcilerin, 20 Ekim tarihinde gerçekleştirilen seçimlerle ilgili "açık hileler" tespit edildiğini duyurması sonrası Devlet Başkanı Evo Morales, devam eden tartışmalar ve protestolar karşısında istifa kararı aldığını duyurdu. Bölge ülkelerinden Nikaragua, Bolivya'da bir darbe yaşandığını savundu.

FETÖ’nün fuhuş çetesi yapılanmasına ilişkin suç duyurusu: ‘Başındaki isim halen AKP’de’

2018 genel seçimlerinde AKP’den Ankara 3. bölge milletvekili adayı ve 31 Mart seçimlerinde Beypazarı Belediyesi başkan aday adayı olan Ali H. hakkında FETÖ’nün fuhuş yapılanmasında yer aldığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. Ceza hukukçusu avukat D.E. tarafından da hakkında suç duyurusunda bulunulan Ali H’nin özellikle siyaset ve yargı mensuplarına “eskort” diye tabir edilen kadınlarla kumpas kurduğu iddia edildi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter