Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 09.21.2024, 08:30 AM (GMT)

News - Haberler

Ürdün İsrailli çiftçilere toprak kiralamayı sonlandırdı

Ürdün Kralı Abdullah İsrailli çiftçilerin sınırın Ürdün tarafındaki iki bölgede üretim yaptığı toprakların kira sözleşmesini sonlandırdığını açıkladı. 1994'te imzalanan barış anlaşmasıyla İsrailli çiftçiler Ürdün'ün Bakura ve Gamr (İbranice isimleriyle Naharayim ve Tzofar) bölgelerindeki topraklarda 25 yıl boyunca üretim yapma imkanına kavuşmuşlardı.

Dünyanın en genç üniversite mezunu olması beklenen Laurent 9 yaşında elektrik mühendisi olacak

Eindhoven Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde 20'li yaşlardaki öğrenciler arasında diz üstü bilgisayarı ile uğraşan 9 yaşındaki Laurent Simons'u, uzaktan görenler, öğretim üyelerinden birinin çocuğu sanıyor. Ancak o, önümüzdeki günlerde lisans eğitimini tamamlayarak "dünyanın en genç üniversite mezunu unvanını" alması beklenen bir öğrenci.

İki ayak üzerinde yürüyebilen en eski büyük insansı maymunun fosilleri bulundu

Bilim insanları iki ayak üzerinde yürümenin evrimine ışık tutabilecek yeni bir büyük insansı maymun fosili buldu. İki ayak üzerinde yürümek insanın en karakteristik özelliklerinden biri. Fosili bulunan Danuvius guggenmosi adlı büyük insansı maymun türünün hem dallarda yaşamaya uygun kolları hem de insana benzer bacakları bulunuyor.

Karaciğer için faydalı besinler hangileri?

Kandaki zararlı maddeleri temizleyen, yiyecekleri vücudun kullanabileceği besin maddelerine dönüştüren, kan pıhtılaştırıcı faktörleri, enzimleri ve diğer proteinleri üreten, demir, vitamin, yağ ve şeker gibi enerji kaynaklarını depolayan karaciğer için yararlı besinlerden bazılarını derledik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizde yıllardır en büyük ticaret Atatürk ve cumhuriyet ticareti

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de yıllar boyunca Atatürk ve cumhuriyet kavramları kullanılarak Türkiye'nin demokratik ve ekonomik olarak sömürüldüğünü söyledi: "Bize olan düşmanlığın en önemli sebeplerinden biri bu kirli ticareti ifşa etmiş ve önüne geçmiş olmamızdır."

Fransa'da geçim sıkıntısı yaşayan bir öğrenci kendini ateşe verdi

22 yaşındaki bir Fransız öğrenci kendini ateşe verdikten sonra ağır yaralandı. Lyon kentinde bir üniversite restoranında kendini ateşe vermeden birkaç saat önce Facebook'ta maddi sıkıntılarına dair bir paylaşımda bulunan adam, katillerinin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, kendisinden önceki iki cumhurbaşkanı, aşırı sağcı Marine Le Pen ve Avrupa Birliği olduğunu söyledi.

Mustafa Kemal İngiliz istihbarat raporlarında: Tehlikeli biri ve zıtları desteklenmeli, rakipleri bir araya getirilmeli

BBC Türkçe, İngiliz devlet arşivlerinde yer alan ve gizliliği kaldırılan 100 yıl öncesine ait istihbarat raporlarına ulaştı. Raporlar, Mustafa Kemal'in Samsun'a giderek, milli mücadele ile ilgili kongrelerin düzenlenmesinden hemen sonraki dönemi kapsıyor. İngilizler bu dönemde, Mustafa Kemal'in "tehlikeli" olduğu, hareketin de devrimci nitelik taşıdığı kaygısını dile getiriyor.

Unutturamazlar

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet GazetesiCumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yıldönümü nedeniyle tüm yurtta tören ve etkinlikler düzenlenecek.

İlker Başbuğ yazdı: Atatürk’ün mucizesi TÜRK DEVRİMİ

3 Mart 1924’te Devrim ve Laiklik Yasaları’nın en önemli halkası Tevhidi Tedrisat Kanunu’dur. Yasa teklifinin gerekçesinde şunlar yazılmıştı: “Bir ulusun bireyleri ancak bir eğitim görebilir. İki türlü eğitim bir memlekette iki türlü insan yetiştirir. Bu ise düşünce ve duygu birliğine ve dayanışma amaçlarına tamamıyla aykırıdır.” Görüldüğü gibi, Atatürk’ün gerçekleştirdiği mucizenin ismi, Türk ihtilali / Türk inkılabıdır. Türk devrimidir.

‘Sanat boyun eğmez’

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kültür Sanat Komisyonu’nun 8 Kasım’da Basın Müzesi’nde yaptığı söyleşinin konuğu tiyatro yönetmeni, oyuncu Nesrin Kazankaya oldu.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter