Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 09.21.2024, 05:56 AM (GMT)

News - Haberler

Bolivya'da hükümet karşıtı gösterilerde polisler de eylemcilerin safına geçti

Bolivya'da 20 Ekim'de düzenlenen başkanlık seçimlerinin oy sayımına yönelik haftalardır düzenlenen gösteriler kapsamında üç şehirde polisin protestocuların safına geçtiği görüldü. Devlet Başkanı Evo Morales, yaşananları 'bir darbe' olarak nitelendirirken destekçilerini yaşananlara karşı durmaya çağırdı.

Berlin Duvarı'nın arkasındaki Hertha Berlin taraftarları

Berlin Duvarı'nın inşa edilmesiyle kente dayatılan bölünmüşlük, yaşamın her alanını olduğu gibi futbolu da etkiledi. Başkentin en büyük takımı Hertha Berlin'in Doğu Berlin'de yaşayan taraftarları da on yıllarca takımlarından ayrı kaldı. Bazıları, duvarın kenarında stadyumdan gelen sesleri dinledi, bazıları da gizlice takip ettikleri Batı Alman radyo ve televizyonlarından Hertha ile bağlarını korudu.

Rabia Naz'ın ölümünü araştıran TBMM Araştırma Komisyonu sayesinde dosyadaki gizlilik kararı kalktı

Evinin önünde yaralı halde bulunan ve hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın ölümününü araştırmak üzere kurulan TBMM Araştırma Komsiyonu, olayın yaşandığı Eynesil ve Giresun'da olayla ilgili bilgisi olan isimlerle konuştu. Komisyon ziyaretinin ilk önemli sonucu, 26 Nisan 2019'da Rabia Naz dosyasına getirilen "gizlilik kararı"nın kaldırılması oldu.

Berlin Duvarı neden inşa edildi?

2. Dünya Savaşı sonrası, savaşın kazananları arasında başlayan Soğuk Savaş ve Avrupa'ya çekilen Demir Perde, Almanya'nın başkenti Berlin'de 1961'de beton ve demirle vücut buldu. Doğu Almanya'da kalan Berlin'in Batı Almanya'ya ait kısmı bir gecede sınırında yükselen bir duvarla karşı karşıya kaldı. Berlin'i 30 yıla yakın ikiye bölen duvar neden inşa edildi?

Berlin Duvarı nasıl yıkıldı?

Avrupa'nın ortasında, Soğuk Savaş'ın en katı yüzü olarak yaklaşık 1961'de neredeyse bir gecede çekilen, zamanla tüm Batı Berlin'i çevreleyen Berlin Duvarı, yaklaşık 30 yılın ardından 9 Kasım 1989'da "çöktü". Peki Doğu Almanya'dakilerin Batı'ya kaçmasını engellemek için çekilen duvarın yıkılmasına giden süreç nasıl gelişti?

İstanbul'da operasyon: Çok sayıda gözaltı var

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet Gazetesiİstanbul Emniyet Müdürlüğü bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Fatih bölgesinde sokak satıcılarına yönelik daha önceden belirlenen 10 adrese şafak operasyonu düzenledi.

Sütte seçim oyunu

Hükümet seçim öncesinde 25 kuruşa çıkardığı süt prim desteğini seçim sonrasında 10 kuruşa düşürdü. Tepkiler üzerine üreticinin süt kazancının arttığını savundu.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter