Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 09.21.2024, 04:37 AM (GMT)

News - Haberler

Bütçeyi ‘don’la protesto ettiler

Birleşik Kamu-İş’e bağlı Büro-İş Sendikası, kamu emekçilerinin, sabit ve dar gelirli çalışanların ekonomik kayıplarını, 2020 bütçesini ve yeni vergileri don giyerek protesto etti.

Sağlıkta sonuncuyuz

1000 kişi başına düşen doktor ve hemşire sayısında Türkiye OECD ülkeleri arasında son sırada.

Türkiye'deki intihar vakaları hakkında neler biliniyor?

İstanbul'da dört kardeşin evlerinde ölü bulunması ardından Türkiye'deki intihar vakaları ve bunun nedenleri, kamuoyunda yoğun olarak tartışılıyor. Peki Türkiye'deki intihar olaylarıyla ilgili bilinenler neler?

Robot üreticisi Boston Dynamics CEO’su Raibert: Dengesini nasıl bulduğunu görmek için bir yaşındaki kızımı ittim

Robot üreticisi Boston Dynamics'ın CEO'su Marc Raibert, Atlas adlı robotunu geliştirirken, dengesini nasıl bulduğunu görmek için bir yaşındaki kızını iterek yere düşürdüğünü itiraf etti. YouTube'da insansı robotun hokey sopasıyla itilmesine rağmen dengesini kaybetmediğini gösteren bir video 34 milyon kez izlendi.

Berlin Duvarı'nda boğulan çocuklar: Cengaver, Çetin, Giuseppe...

Bir kenti, bir ülkeyi ve hatta dünyayı iki bölen Berlin Duvarı 1961’deki yapımından 30 yıl önce yıkılmasına dek 140 kişinin hayatına mal oldu. Çoğu kurban Doğu’dan Batı’ya kaçmaya çalışırken can verdi. Ancak Berlin’in Kreuzberg semtinde, tam da sınırın kıyısında yaşayan Cengaver Katrancı, Çetin Mert ve diğer üç çocuk sadece çocuk oldukları için öldüler. Oyun oynarken Spree Nehri’ne düşen ve aslında kolayca kurtarılabilecek çocuklar, nehrin sularından çok, bürokrasinin kara deliğinde boğuldular. BBC Türkçe’den Emre Bal ve Efe Öç’ün araştırması. 




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter