Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 09.21.2024, 03:07 AM (GMT)

News - Haberler

‘Bağdadi’nin eşi Hatay’da yakalandı’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önceki gün açıkladığı, ABD’nin geçen ay İdlib’de düzenlediği operasyonla ölü ele geçirdiği IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin eşinin yakalanmasıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıkıyor.

BBC araştırması: BM, Libya'da göçmen merkezine düzenlenen saldırıyla ilgili olarak BAE hakkında soruşturma açtı

BBC Arapça Servisi'nin ulaştığı gizli bir BM belgesinde, Libya'da Temmuz ayında bir göçmen merkezine düzenlenen ve 53 kişinin öldüğü saldırının yabancı bir ülke tarafından düzenlendiği belirtiliyor. BBC, savaş uçağı ile düzenlenen saldırı sonrası hakkında soruşturma açılan ülkenin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olduğunu tespit etti. BAE yetkilileri BBC'nin sorularına yanıt vermedi.

Teknedeki '16 arkadaşlarını öldürüp' Güney Kore'ye sığınmaya çalışan Kuzey Koreli balıkçılar ülkelerine geri gönderildi

Bir balıkçı teknesinde, mürettabattan 16 arkadaşlarını öldürüp, Güney Kore'ye kaçtıkları iddia edilen iki Kuzey Koreli balıkçı, Kuzey Kore'ye geri gönderildi. İkili geçen Cumartesi günü, Güney Kore karasularına girdikten sonra, gözaltına alınmışlardı.

Aksaray'daki otizmli çocukların aileleri konuştu: Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda çocuklarımız arka kapıdan sokuluyor

Aksaray Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda bir grup veli, okuldaki özel eğitim sınıfının kapatılması için hafta başından beri eylem düzenliyor. Otizmli çocukların okulda eğitim gören diğer öğrencilerin 'psikolojisini kötü etkilediğini' savunan bazı velilerin başvurusu üzerine okul idaresinin ve Aksaray Valiliği'nin de harekete geçtiği iddia edildi. Ayrımcılığa ve kötü muameleye maruz kaldıklarını belirten otizmli çocukların aileleri BBC Türkçe'ye konuştu.

Fatih'te siyanürle öldükleri açıklanan dört kardeş: Bakkaldaki veresiye defterinde 2.260 lira borç

İstanbul'un Fatih ilçesinde, kapısına 'Dikkat siyanür var' yazılı not astıkları evlerinde ölü bulunan dört kardeşe yapılan ön otopside, kardeşlerin siyanürden dolayı zehirlendikleri ortaya çıktı. 15 yıldır aynı evde oturdukları söylenen, yaşları 45 ile 60 arasındaki kardeşlerin oturduğu binanın altında bir bakkal dükkânı işleten Yusuf Deniz BBC Türkçe'ye, kardeşlerin 15 yıldır kendilerinden alışveriş yaptığını, son zamanlarda da maddi sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Eski Galatasaraylı Falko Götz ve Dirk Schegel: Hayatlarını riske atıp, Doğu Berlin'den kaçan futbolcular

Kasım 1983'te, Dinamo Berlin formasını giyen iki Doğu Alman futbolcu, hayatlarını riske atarak ve Doğu Almanya'daki tüm yaşamlarını geride bırakarak Batı'ya kaçtı. Bu futbolcular Dirk Schegel ve daha sonra Galatasaray'da da forma giyecek olan Falko Götz. İki oyuncunun filmleri aratmayacak kaçış hikayesini BBC Spor'dan Patrick Jennings yazdı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter