Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 09.21.2024, 12:06 AM (GMT)

News - Haberler

Beşiktaş'ta durağa çarparak 1 kişinin ölümüne neden olan otobüs şoförü tutuklandı

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde Pazar günü durağa çarparak 1 kişinin ölümüne, 12 kişinin de yaralanmasına sebep olan özel halk otobüsü şoförü tutuklandı. Şoför Necdet Karakuş duraktakilere çarpıp araçtan indikten sonra da bir kişiyi kolundan bıçaklamıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaşananların trajik ve çok üzücü olduğunu, olay için kaza demenin mümkün olmadığını söyledi.

Ispanak zehirlenmeleri ile ilgili neler biliniyor?

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, kentte yedikleri ıspanaktan zehirlenen 108 kişiden 28 kişinin gözlem altında olduğunu açıkladı. Tekirdağ İl Sağlık Müdürü de şehirde 22 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü duyurdu. Ispanak zehirlenmelerinin sebebi ne? Kaç kişi etkilendi ve belirtileri neler? Son dönem yaşanan zehirlenmelerle ilgili bilinenleri altı başlıkta derledik.

Mario Balotelli - İtalya'da golcü futbolcuya ırkçı tezahüratlara tepki: 'Kimliğini belirleyen derisinin rengi değil'

İtalya Birinci Ligi Serie A'da dün oynanan Hellas Verona-Brescia maçında Mario Balotelli'ye yönelik ırkçı tezahüratlar spor ve siyaset dünyasında tepki çekti. Tarım Bakanı Teresa Bellanova da, "Mario Balotelli doğma büyüme İtalyalı. Kimliğini ve kendisini vatandaşı hissettiği ülkeyi belirleyen derisinin rengi değildir" dedi. Roma'dan Övgü Pınar'ın haberi.

Hollanda: 2015'te dönemin hükümeti Irak'ta 70 sivilin öldüğü hava saldırısını Parlamento'dan gizledi

Hollanda Savunma Bakanı Ank Bijleveld, Parlamento'ya gönderdiği mektupta, F-16 uçaklarının, Kerkük'ün batısındaki Hawice kasabasında hava saldırısı düzenlediğini doğruladı. Bijleveld, dönemin Hollanda hükümetinin saldırıda 70 sivilin hayatını kaybettiğinin farkında olduğunu ancak bu bilgiyi Parlamento'ya iletmediğini açıkladı. Lahey'den Yusuf Özkan'ın haberi.

Gorbaçov BBC'ye konuştu: Rusya ve Batı arasındaki gerilim dünya için büyük tehlike

SSCB'nin son lideri Mihail Gorbaçov, Berlin Duvarı'nın yıkılışının 30'uncu yıldönümü öncesi BBC'ye konuştu. Rusya ve Batı arasındaki mevcut gerilimin dünya için "büyük bir tehlike" oluşturduğunu söyleyen Gorbaçov, "Tüm devletler, bizler ve gezegenimiz için nükleer silahların imha edilmesi gerektiğini deklare etmeli" dedi.

Barış Pınarı Harekâtı iç politikaya nasıl yansıyabilir, AKP kulislerinde neler konuşuluyor?

AKP'de Barış Pınarı Harekâtı'na desteği iktidar politikalarına, dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olarak yorumlayanlar çoğunlukta. Ancak yine de iktidar partisi, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın kurmaları beklenen yeni partilere geçişleri durdurmanın yollarını arıyor. Ankara'dan Ayşe Sayın, harekâtın iç politikaya yansımalarına dair kulislerde konuşulanları yazdı.

Fotoğraflarla: İran-ABD arasındaki rehine krizi

Tam 40 yıl önce, 4 Kasım 1979'da "İmam Humeyni"yi destekleyen İranlı binlerce öğrenci Tahran'daki ABD Büyükelçiği'ni bastı. ABD Büyükelçiliği’nin işgaliyle, Tahran-Washington arasındaki diplomatik ilişkiler kesildi. Tahran'daki ABD Büyükelçiliği'nin bir bölümü artık bir müze.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter