Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 09.20.2024, 09:42 PM (GMT)

News - Haberler

Boğaziçi Başkanlığı - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı Boğaziçi Yasası'nda değişiklik öngören taslağı hakkında neler biliniyor?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Boğaziçi Yasası'ndan kaynaklanan yetkilerinin, başkan ve üyeleri Cumhurbaşkanı'nca atanacak kurum ve kurullara devrini öngören yeni taslakla, yıkılacak kaçak yapıların yerine yeniden yapılaşma izni verileceği gündeme geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yasa taslağında neler var? Ayşe Sayın'ın haberi.

HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli: CHP'ye verdiğimiz destekten pişman değiliz

HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, 31 Mart yerel seçimleri ile 23 Haziran'da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde adaylarına destek verdikleri CHP'nin, Barış Pınarı Harekatı ve sınırötesi operasyonlara destek vermesinin tabanda kırılma yaratmış olabileceğini, ancak verdikleri destekten pişman olmadıklarını söyledi.

Twitter siyasetle ilişkili reklamları yasaklıyor

Twitter kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, platformdaki siyasetle ilişkili reklamları 22 Kasım itibarıyla durduracaklarını açıkladı. Sadece insanları oy vermeye teşvik etmek gibi siyasetle ilişkili farklı içerikteki reklam kampanyalarına izin verileceğini söyleyen Dorsey, bu kararın bütün dünyada devreye gireceğini belirtti.

Gediz’den sofraya: Kirliliğin bedeli

Gediz, Türkiye'nin en kirli ikinci nehri. Gediz Ovası'ndaki çiftçiler, tarımsal sulamada nehrin suyundan faydalanıyorlar. Böylece tarımın, endüstrinin, madenlerin, kentlerin atıkları besin zincirine giriyor. Bu ovada yetişen ürünler, tüm Türkiye'de ve dünyada tüketiliyor. 401 kilometrelik Gediz Nehri'nin, kaynağından Ege Denizi'ne dökülene kadarki yolculuğunu anlattık.

WhatsApp'tan İsrailli casus yazılım şirketi NSO'ya dava

Facebook'un sahibi olduğu WhatsApp, 20 ülkede aralarında gazeteciler, insan hakları aktivistleri, siyasi muhalifler ve diplomatların bulunduğu 1.400 kişinin telefonlarını hedef alan siber saldırılar nedeniyle, İsrailli casus yazılım şirketi NSO Group'a dava açtı.

İtalya, 11 gündür denizde beklettiği 104 göçmene liman açtı

Akdeniz'de kurtardığı 104 göçmenle 11 gündür güvenli bir liman açılmasını bekleyen yardım gemisi Ocean Viking'e İtalya'dan sonunda bugün olumlu yanıt geldi. Sınır Tanımayan Doktorlar ve SOS Mediterranee kuruluşlarının yardım gemisi Ocean Viking, Libya'dan Avrupa'ya doğru denize açılan 104 göçmeni 18 Ekim'de kurtarmıştı. Roma'dan Övgü Pınar'ın haberi.

Lübnan Başbakanı Hariri protestolar sonrası istifa etti

Televizyondan halka hitap eden Hariri, ülkenin içinde bulunduğu durumdan çıkması için "şok" gerektiğini söyledi. Lübnan'daki gösteriler, hükümetin WhatsApp üzerinden yapılan telefon görüşmelerinin vergilendirmeye çalışması üzerine başlamıştı. Koalisyon hükümetinde önemli ağırlığı olan Hizbullah, son dönemde protestoculara karşı tavrını sertleştirmişti.

12 yaşındaki Ganalı çocuk üniversitede okuyacak, 40 yaşında cumhurbaşkanı olmak istiyor

Veiemens Bamfo, bu yıl okula kabul edilen en genç öğrenci oldu. Kamu idaresi bölümünde okuyacak olan Bamfo, "40 yaşında cumhurbaşkanı olup Gana bayrağını yükseklere taşımak ve Gana'yı Çin, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve diğer devletler gibi gerçek bir bağımsız ülke haline getirmek istiyorum" dedi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter