Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 09.20.2024, 08:37 PM (GMT)

News - Haberler

Alberto Fernandez: Arjantin'de halk neden yeniden 'Peronizm' dedi?

Peronist aday Alberto Fernandez, ilk turda oyların yüzde 48'ini alarak Arjantin Devlet Başkanı seçildi. Rakibi Macri ise 4 yıl önce ekonomiyi kurtarma vaadiyle iktidara gelmişti. Peki hangi gelişmeler Peronistlerin yeniden zafer kazanmasını sağladı?

Kayla Mueller: IŞİD lideri Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyona neden bu isim verildi?

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, IŞİD liderinin öldürüldüğü operasyona Kayla Mueller adının verildiğini açıkladı. Mueller, mültecilerle çalışmak üzere 2012'de Türkiye-Suriye sınırına gitmiş, 2013'te de IŞİD tarafından kaçırılmıştı. Mueller, 2015'te hayatını kaybetti.

Bağdadi operasyonu - ABD'nin eski IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi McGurk: Türkiye'nin açıklaması gereken bazı şeyler var

Brett McGurk, IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin öldürülmesi sonrası Amerikan Washington Post gazetesi için bir makale kaleme aldı. McGurk makalesinde, "Türkiye'nin açıklaması gereken bazı şeyler var. Bağdadi, Suriye'nin doğusunda veya Irak'ın batısındaki geleneksel bölgelerde değil, Türkiye sınırından birkaç kilometre uzakta, Türkiye'nin 2018 başından beri askeri gözlem noktalarıyla koruduğu İdlib'de bulundu" dedi.

Bağdadi operasyonu: ABD'nin İdlib kırsalında IŞİD liderine yönelik düzenlediği operasyon hakkında neler biliniyor?

ABD Başkanı Donald Trump Pazar günü düzenlediği bir basın toplantısıyla, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin ABD özel kuvvetlerinin Suriye'de düzenlediği bir operasyonda kendisini öldürdüğünü tüm dünyaya duyurdu. Operasyon nasıl gerçekleşti, ABD Başkanı Bağdadi'nin öldürüldüğünden nasıl emin olabildi?

Barış Pınarı Harekâtı - Sınırdaki Suriyeli göçmenler 'güvenli bölgeye' yerleşmeye nasıl bakıyor?

Türkiye, Barış Pınarı Harekâtı ile oluşturulacak "güvenli bölge"ye Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin gönderileceğini, bu bölgede konutlar yapılacağını ve Suriyelilerin kendi vatanlarında yaşayacağını söylüyor. Savaştan kaçıp Türkiye'de hayat kuran Suriyeliler bu fikre nasıl bakıyor? Mahmut Hamsici ve Neyran Elden, yıllardır Kilis ve Akçakale'de yaşayan Suriyelilerle konuştu.

Barış Pınarı Harekatı - 120 saat

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından ABD ve Türkiye'nin Suriye'de ateşkes için anlaştığını duyurdu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da "ateşkesin iki meşru devlet arasında olacağını" anlaşmanın Barış Pınarı Harekatı'na 120 saatlik ara verilmesini kapsadını söyledi. Gelişmeleri videomuzda derledik.

Barış Pınarı Harekâtı: Kobani'nin sınır komşusu Suruç'ta halk, operasyon ve havan topu saldırıları için ne diyor?

2014'te sınırın hemen diğer tarafında Suriye'nin Kobani kentinde bir savaşa tanık olan Suruçlular, yeni bir çatışmadan endişeli. Şanlıurfa'nın sınır ilçesi olan Suruç'u hedef alan havan saldırılarında yaşamını yitirenler oldu. BBC Türkçe'den Mahmut Hamsici ve Neyran Elden, Suruç'taki atmosferi aktarıyor.

Bakan Akar, ABD'li heyetle görüştü

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert Charles O’Brien ve beraberindeki heyetle görüştü.

DavutoÄŸlu'ndan 'mektup' tepkisi: ABD ziyareti acilen iptal edilmeli

AKP'den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektuba tepki gösterdi. Davutoğlu, ''Özür dilenmediği takdirde yarın yapılması beklenen görüşmeler ve ABD ziyareti acilen iptal edilmelidir'' dedi.

Trump'tan Erdoğan'a mektup: Aptallık etme, gel anlaşalım, seni sonra arayacağım

ABD Başkanı Trump'ın, Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektup ortaya çıktı. Trump, mektupta Erdoğan'dan Suriye'ye yönelik operasyona başlamamasını istiyor ve birlikte sorunun çözümüne yönelik bir anlaşma yapılması çağrısı yapıyor.

Halkbank’ın ABD yaptırımlarını deldiği suçlaması politik bir koz olarak yeniden gündeme geldi

ABD Manhattan’daki federal savcılar, İran’a yönelik yaptırımların delinmesi, kara para aklama ve dolandırıcılık suçlarından Halkbank hakkında iddianame hazırladı. Bankanın hisseleri, dün borsa açılışında yüzde 7.22 düştü. Bu, Halkbank hisselerinin son 7 aydaki en yüksek kaybı oldu.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter