Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 09.20.2024, 07:12 PM (GMT)

News - Haberler

Şam Rakka’ya yöneldi

İç savaşın 8 yılı aşkın süredir devam ettiği Suriye’de ülke topraklarının büyük bir kısmında kontrol sağlayan Şam yönetimi, Türkiye’nin sınır ötesi operasyonunun ardından Suriye Demokratik Güçleri’yle (SDG) sağladığı anlaşma çerçevesinde kuzeyde ilerleyişinisürdürüyor.

Temelli: Bu savaÅŸ bitmeli

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve HDP’li yöneticiler dün partinin Mardin Nusaybin’deki ilçe teşkilatını ziyaret etti. Burada konuşan Temelli, TSK’nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı’na ilişkin “Bu iktidar savaştan besleniyor. Bu savaş bitmeli. Her yerde savaşa karşı duracağız.” diye konuştu.

CHP Meclis Grubu’nda Suriye harekâtı ele alındı, Çeviköz milletvekillerine sunum yaptı

CHP Meclis Grubu’nda milletvekillerine bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Suriye harekâtı dolayısıyla 9 Ekim’den bu yana dünyada gelişen eleştiri ve tepkileri özetleyerek Türkiye’nin yalnız kaldığını belirtti. AKP’nin neo-Osmanlıcı politikasının çöktüğünü söyleyen Çeviköz, Türkiye’nin Rusya, İran, ABD ve özellikle Suriye yönetimiyle diyalog kanalını açık tutması gerektiğini ifade etti.

İsraf araçları satılıyor

İBB Başkanı İmamoğlu ile bir ilk daha yaşandı, KİPTAŞ halka açık müzayede yapacak. KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt, 11 milyon lira gelir beklediklerini açıkladı.

ABD Temsilciler Meclisi, Trump'ın Suriye'nin kuzeyinden asker çekme kararına karşı çıkan tasarıyı onayladı

ABD Temsilciler Meclisi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den Amerikan askerini çekme kararına karşı olan yasa tasarısını onayladı. Türkiye'yi Suriye'nin kuzeyinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nı "derhal durdurmaya" çağıran tasarı, 'Suriyeli Kürtlerin desteklenmesi gerektiğini' ön görüyor.

Macron: ABülkelerinin Türkiye'ye yaptığı silah ihracatlarını durdurmasını sağladık

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa-Almanya ortak bakanlar kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Türkiye'nin Suriye'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na değinen Macron, "Almanya ile AB ülkelerinin Türkiye'ye yaptığı silah ihracatlarını durdurmasını sağladık" açıklamasında bulundu. Merkel de, harekatın sona ermesi gerektiğini söyledi.

Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban: Suriye ordusu ülkenin her tarafına girecek

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın siyaset ve medya danışmanı Buseyna Şaban, BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı. Şaban, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusundan çekilmesi gerektiğini, Türk hükümeti ile Şam yönetimi arasında temas olmadığını ama ileride 'müzakereler olabileceğini' söyledi. Çağıl Kasapoğlu'nun haberi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter