Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 09.20.2024, 07:27 AM (GMT)

News - Haberler

Arter’de sergi turu

Arter’in yeni binasının açılışıyla birlikte hayata geçirdiği Öğrenme Programı kapsamında her hafta, Arter’de sergilenen yapıtların bağlamını genişletmeyi amaçlayan “Yorumlama Etkinlikleri” düzenleniyor.

İthaki’den yeni yayınlar

Mythopoeic Enİyi Fantastik Roman Ödülü adayı olan Joanne M. Harris’in yazdığı “Loki’nin Müjdesi” kitabı İthaki Yayınları’ndan çıktı.

Mücadele ve dik duruştan ilhamla

Türkiye rap müzik sahnesinin kadın temsilcilerinden Derya’nın “Wasabi” isimli son teklisi, Basemode Records etiketiyle dijital mecralarda paylaşıldı. 12 yıldır rap müzik yapan Derya, yüzünü rap müziğe nasıl döndüğünü, söz yazarken kendine neleri dert edindiğini ve yaşamın onu nasıl beslediğini anlattı.

MSB: IŞİD'le mücadele Fırat'ın doğusunda da devam edecek

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trMilli Savunma Bakanlığı, "DEAŞ'ın kanlı eylemlerinden en fazla zarar gören ülkelerden biri olan Türkiye; hem yurt içinde hem de sınırlarının ötesinde bu terör örgütü ile artan tempo ve şiddetle mücadele etti, Fırat'ın doğusunda da mücadeleye devam edecektir" açıklamasını yaptı.

Suriye sınırında hazırlık - PYD Sözcüsü Salih Müslim: ABD askerleriyle SDG birlikte çalışmaya devam ediyor

Suriye'deki Kürt gruplar, sınır hattından çekilme kararı nedeniyle ABD'ye tepki göstermeye devam ediyor. BBC Türkçe'ye konuşan Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) sözcüsü Salih Müslim ise Amerikan yönetimini sözlerini tutmadığı gerekçesiyle eleştirdi ancak sınır hattı dışındaki alanlarda ABD ile işbirliğinin sürdüğünü söyledi.

Dışişleri'nden İtalya'ya Abdullah Öcalan kınaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İtalya’nın Emilia Romagna Bölgesi’nde yer alan Parma vilayetinin ilçesi olan Berceto Belediye Meclisi’nce 5 Ekim'de tarihinde teröristbaşı Abdullah Öcalan’a fahri hemşehrilik verilmiş olmasını şiddetle kınıyoruz. İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani Bakanlığımıza çağırılarak, konuya ilişkin tepkimiz iletildi" denildi.

Türkiye: 0 - Slovenya: 5 (İlk yarı)

2021 Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu mücadelesinde Kocaeli’de oynanan maçta A Milli Kadın Futbol Takımı, Slovenya karşısında ilk yarıyı 5-0 geride kapattı.

Polonya'da 2. Dünya Savaşı’ndan kalma bomba patladı: Ölü ve yaralılar var

Polonya’nın Kuznia Raciborska kentinde 2. Dünya Savaşı’ndan kalma bir bombanın imha işlemi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 2 bomba imha uzmanı olay yerinde hayatını kaybetti, 2’si ağır olmak üzere 4 bomba imha uzmanı da yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulans helikopterlerle çevre hastanelerde tedavi altına alındı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter