Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Thursday, 09.19.2024, 10:00 PM (GMT)

News - Haberler

Bir dönemin en tanınan markası icradan satılık

Elektrikli ev aletleri markası olan Simtel’e ait 9 adet marka patenti, aralarında bankalar ile faktoring şirketlerine olan 24 milyon 529 bin TL bocu nedeniyle, 2 milyon 300 bin TL muammen bedel ile icradan satışa çıkacak.

Uluslararası Diyalog Konferansı Maltepe’de başladı

Maltepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen geleneksel “3. Uluslararası Diyalog Konferansı”, Başkan Ali Kılıç ve üst düzey konukların katılımıyla Maltepe’de başladı. Katılımcılık, yoksulluk, konut ve kentsel dönüşüm ile göçmenlerin sorunlarının irdelendiği konferansın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Kılıç, “Bu konferanstaki amacımız ahkâm kesmek değil, yerel yönetimlerin önemini, bu konudaki işbirliğinin ve diyaloğun önemini vurgulamak, toplumun can yakıcı sorunlarının altını bir kez daha çizmek” dedi.

Oğlu için yürüyen baba Ankara yolunda

Adana'dan pankreas hastası oğlu için yola çıkan Ahmet Sönmezer (53), 36 günde 1200 kilometre yolu yürüyerek Edirne İpsala Sınır Kapısı'na ulaştı. Yeniden Ankara'ya yürüyüşe geçen Sönmezer, "Sesimi duyurmak için yürüyorum. Tek amacım oğlumu iyileştirmek. Onun tedavisi için yürüyorum. Amacıma da ulaşana kadar yürüyeceğim" dedi.

Bahçeli'den CHP ve Kılıçdaroğlu açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkında sert bir açıklama yayınladı. Bahçeli'nin açıklamasında, CHP ile ilgili HDP ile ilişkisi nedeniyle sert ifadeler yer alırken, "Özellikle CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığın kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar aralanmış ve açılmıştır" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, ayrıca CHP-HDP ilişkisiyle ilgili bir komisyon kurulduğu bilgisi verildi.

"Kaşıkçı Elması" yeniden ziyarete açıldı

"Tarihi elmasların en büyüğü ve en meşhuru" olarak gösterilen 86 karatlık "Kaşıkçı Elması", Topkapı Sarayı'nın silah koleksiyonunun sergilendiği Dış Hazine Bölümü'nde yeniden sergilenmeye başladı.

Adliyeyi savaş alanına çevirmişlerdi: 9 kişi tutuklandı

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’nda ortalığın savaş alanına döndüğü kavgaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 şüpheliden 9’u tutuklandı. 8 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Toplanma alanı nedir: İstanbul'da kaç tane, nerelerde var?

İstanbul'da geçen hafta meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem, toplanma alanlarının durumunu bir kez daha gündeme getirdi. Toplanma alanının tanımını, sahip olması gereken kriterleri ve dünyadaki örneklerini 6 soruda inceledik.

Cafer Mahiroğlu "Forever 21"in Avrupa mağazalarına talip

Yaklaşık 12 sene önce İngiltere’nin en büyük kadın hazır giyim perakende zincirlerinden olan Select’i satın alan iş adamı Cafer Mahiroğlu, yakın zamanda iflasını açıklayan Forever 21’in Avrupa’daki mağazalarına talip olduğunu söyledi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter