Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 09.20.2024, 12:46 AM (GMT)

News - Haberler

Figen Yüksekdağ'ın yargılandığı davada ara karar

Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından yargılandığı davada, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

"Şenol Güneş beni arıyor"

- Schalke 04'te forma giyen milli futbolcu Ozan Kabak: "Yeniden milli takıma davet edilirsem, ülkemin formasını giymek benim için büyük bir onur olur"

HalterdeÅŸampiyon Åžaziye ErdoÄŸan

Dünya Halter Şampiyonası sona erdi. Türkiye şampiyonayı 2'şer altın ve gümüş madalyayla tamamladı. Kadınlar 45 kiloda Şaziye Erdoğan koparma ve toplamda altın madalya kazanan tek isim oldu

CHP Ege Bölge Toplantısı yapıldı: Türkiye'de siyasi iklim değişti

CHP'nin Ege Bölge Toplantısı, Parti Örgütünden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın başkanlığında gerçekleşti. Salıcı toplantının başındaki konuşmasında, "Bu seçimlere oy vermeyen yurttaşlarımızı da ikna ederek bu süreçte CHP iktidarını kurmak mümkün. Türkiye'de siyasi iklim değişti." dedi.

Silivri'de bir bina ile cami mühürlendi

İstanbul'da dün meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremin ardından Silivri'de bir bina ile cami belediye ekipleri tarafından yapılan incelemelerin ardından mühürlendi. Mühürlenen yapılarda detaylı incelemenin yapılacağı öğrenildi.

Konak'ta Türkçe günleri 16'ncı kez kutlandı

Konak Belediyesi, 87. Türk Dil Bayramı’nı, Dil Derneği İzmir Şubesi’yle birlikte 16. kez düzenlediği İzmir Türkçe Günleri’yle kutladı. Etkinlikler kapsamında verilen Türkçeye Emek Ödülü’nü ise tiyatronun usta kalemi Dr. Hidayet Sayın ile kültür turizminin öncülerinden, şair, yazar Prof. Dr. Şadan Gökovalı aldı. İki isme ödüllerini, Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur verdi. Törene, Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, Konak Belediyesi meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

'31 Mart seçimleri' soruşturmasında yeni gelişme

31 Mart yerel seçimlerinde 'usulsüzlük' yapıldığı iddiasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 3 ayrı iddianame ile 41 kişi hakkında, "görevi ihmal" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Davalı 17 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter