Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 09.23.2024, 12:22 PM (GMT)

News - Haberler

Bebeği ölü doğmasına karşın 'cinayet suçundan yargılanan' El Salvadorlu kadın beraat etti

Kürtajın her koşulda yasak olduğu Orta Amerika ülkesi El Salvador'da, tecavüze uğrayan ve doğum yaptığı tuvalette bebeği ölü doğan 21 yaşındaki Evelyn Hernandez, yeniden yargılandığı davada beraat etti. Savcılar ise Hernandez'in 40 yıl hapsini istiyordu. Hernandez, "Tanrı'ya şükür, adalet yerini buldu" dedi.

Gerilim hattı: İdlib

TSK konvoyu gözlem noktasına doğru ilerlerken bombardıman düzenlendi. Rusya destekli Suriye ordusunun hava saldırısında üç sivilin yaşamını yitirdiği, 12 kişinin yaralandığı bildirildi. Ankara, Rusya’ya “Astana uzlaşısına uy” çağrısı yaptı.

CHP'den Tank Palet Fabrikası için eylem kararı

CHP genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri Tank Palet Fabrikası'nın ASFAT formülüyle özel sektöre devrini protesto için yarın saat 18.00'de Adapazarı Kent Meydanı'nda oturma eylemi yapacak. Eyleme yurttaşlardan da katılım bekleniyor.

Avrupa Birliği kayyım atamalarından endişeli

İçişleri Bakanlığı'nın aldığı karar ile Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınmasına ve yerlerine valilerin kayyım olarak atanmasına Avrupa Birliği'nden (AB) tepki geldi. AB'den yapılan açıklamada, "görevden almaların, 31 Mart seçimlerinin demokratik sonuçlarına saygıyı tartışmaya açması nedeniyle ciddi bir endişe kaynağı olduğu" vurgulandı.

THK’nin eski başkanı Karakuş: 1 hektar bile yanmayabilirdi

Muğla ve İzmir’de son iki günde yaklaşık 500 hektar orman yandı. Son yılların en büyük yangınları yaşanmasına ve binlerce hektar ormanın canlılarla birlikte kül olmasına rağmen, Orman Bakanlığı’nın söndürme işinde uçak kullanmaması tartışma konusu...

Çocuklarla Kaz Dağları’nı çizdi

3. Edremit Kitap Fuarı’nın ikinci gününde usta ressam Bedri Baykam, Kaz Dağları direnişine destek için çocuklarla birlikte 15 metrelik bir tuvale Kaz Dağları’nı çizdi.

Hattuşa'yı vermeyiz

Hititİmparatorluğu’nun başkenti Boğazkale’nin (Hattuşa) Çorum’dan alınıp Yozgat’a bağlanacağı yönündeki iddialar iki şehir arasında krize neden oldu. Yozgatlıların Boğazkale’yi kendi şehirlerine bağlanması talepleri Çorumluları kızdırdı.

Büyüme yok

Türkiye’de risk algısının tüketiciler arasında öncelikli olmadığını belirten Axa Sigorta Üst Yöneticisi Yavuz Ölken, ekonomik gelişmelerin de bu tür sorunları büyüttüğünü vurguladı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter