Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 09.23.2024, 12:25 PM (GMT)

News - Haberler

Taksim'de HDP'lilere polis müdahalesi: 7 gözaltı

HDP’li Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine kayyım atanmasının ardından, Taksim Meydanı’nda basın açıklaması yapmak isteyen HDP’lilere polis izin vermedi. Polisin müdehalesi sonucu 3’ü kadın 7 kişi gözaltına alındı.

Aydınlar, Urla'nın geleceği için toplanıyor

Urla Belediyesi, Urla'nın önümüzdeki 5 yıllık dönemdeki vizyonunun şekillenmesi amacıyla Urla Belediyesi Eski Tamirhane Binası'nda 2 günlük bir 'Arama Konferansı' düzenliyor. Toplantıya akademisyenlerden gazetecilere, sanatçılardan yerel yönetimlere kadar yaklaşık 200 davetli isim katılacak

Kayyım atamaları dünya basınının gündeminde

Kayyım atamaları yabancı basında da yer buldu. Washington Post üç belediye başkanının AKP’li adaylar karşısında büyük farkla seçimi kazandıklarına dikkat çekti. Reuters, Erdoğan’ın yerel seçim sürecinde sarf ettiği “Eğer PKK ile ilişkileri tespit edilirse seçilen belediyebaşkanları görevden alınacak” sözlerini hatırlattı. New York Times da görevden alınan üç belediye başkanının yüksek oylarla seçildiğini vurguladı.

Salda Gölü davasında mahkeme yetkisizlik kararı verdi

Ispartaİdare Mahkemesi, Salda Gölü'nde Millet Bahçesi projesinin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davayı yetki yönünden reddederek, dava dosyasının Ankara İdare Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter