Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Tuesday, 09.24.2024, 06:31 AM (GMT)

News - Haberler

Mine Söğüt - Taksim Meydanı’nın tehlikeli hafızası

Taksim Meydanı’nın tehlikeli hafızası -Şehrin tüm meydanlarının “tarihimisyonu” da göz önüne alınarak yeniden düzenleneceği duyurulduğundan beri, Taksim Meydanı’nın gözüne uyku girmiyor.Kendi kişisel tarihini ve o tarihi...

Deniz Yıldırım - Kucaklaşmanın sınırı

Kucaklaşmanın sınırı -AKP-MHP koalisyonu son yerel seçimlerde önemli oranda güç kaybetti.“Yerel iktidarı kaybettiler”de diyebiliriz.Bu bir yandan halktaki“değişim olmaz” umutsuzluğunu kırdı; diğer yandan da ...

Ataol Behramoğlu - Çoruh Akşamları(*)

Çoruh Akşamları(*) -Ders kitaplarında yer almamış olsa korkarım adını çok az şiir severin bileceğiÖmer Bedrettin Uşaklı, benimçok sevdiğim bir şairdir.Buçok sevmek sözünü rastgele kullanmıyorum.

Evinİlyasoğlu - Beyninizdeki müzik sağlam mı?

Beyninizdeki müzik sağlam mı? -Amüzi (amusie), beyin hastalığı sonucunda kişide müzik yeteneğinin bozulmasını anlatan bir terim. Şarkı söyleme veya herhangi bir tonu verebilme yeteneğinin yitimi oral-ekspresif amüzi; bir sazı çalabilme yetisinin yitimi çalgısal a...

İstanbul'da "Süper" Final

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trİstanbul bu akşam Avrupa’nın en önemli futbol şölenine ev sahipliği yapacak. UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea Süper Kupa’nın sahibi olmak için Vodafone Park’ta karşı karşıya gelecek.

Trump vergileri erteledi

ABD Ticaret Temsilciliği (USTR), Mayıs ayında yayınlanan ve “sağlık, güvenlik, ulusal güvenlik ve başka faktörlere sahip” bazı Çin ürünlerine uygulanacak olan ek gümrük vergilerinin ertelendiğini duyurdu.

Kirazlı'dan da AKP çıktı

Kirazlı’da altın madeninde altyapı ve toprak işlerini yürüten Çiftay Şirketi’nin ortağının AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Rizeli Fatih Erdoğan’a ait Pasifik İnşaat olduğu belirlendi.

Tel Aviv’de ‘Refleks’ sergisi

NOKS Bağımsız Sanat Alanı, Türkiye’den fotoğraf ve video sanatçılarıyla birlikte Tel Aviv, İsrail’deki Indie Gallery’de karma bir sergi düzenliyor.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter