Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 09.21.2024, 07:38 PM (GMT)

News - Haberler

Erinç Yeldan - ‘Aşk ve Kapital’ ve ‘İmkânsız Sermaye’

‘Aşk ve Kapital’ ve ‘İmkânsız Sermaye’ -Herşeyin çok güzel olacağınainan­cımızın çelikleştiği bir yaz var önü­müzde. Sıcak yaz günlerinde serin bir yel misali, iki kitap birden masama ulaştı. Her ikisi de Yordam Kitap’tan. Sizlerle paylaşma heyecanımı engelle­y...

Barış Doster - İstanbul seçiminde ne oldu?

İstanbulseçimindene oldu? -AKP’liAliİhsan Yavuz, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul’daki sonuçlara itiraz ederken,“Hiçbir şeyolmasa bile kesin birşeyoldu”diyerek, hem dilimize hem siyasi literatürüm...

Evinİlyasoğlu - İstanbul göğünün altında olmak

İstanbul göğününaltında olmak -Bu satırları yazarken İstanbul göğünün altında özgürce kanatlanmış uçan bir kuş gibiyim. Sokakta herkes birbirine günaydın yerine “her şey güzel olacak” diyor. Nicedir unuttuğumuz bir gülümseme yüzlerimizdeki endişenin yerini almış....

Trump:İran her ne yapmak istiyorsa biz hazırız

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trABD Başkanı Donald Trump, İran ile muhtemel bir çatışmaya girmesi durumunda kendisinin herhangi bir "çıkış stratejisine" ihtiyaç duymayacağını söyledi. Trump, "İran ne zaman hazır olursa bize haber vermesi yeterli, İran her ne yapmak istiyorsa biz hazırız" ifadelerini kullandı.

Kaçak tarikat yurdunda taciz

Gaziantep Oğuzeli’nde faaliyet gösteren Hasan Hoca İlim Yayma Vakfı yatılı eğitim yurdunda kalan B.E.K’ye (9) cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen kurs hocası E.K. (24) tutuklandı. Kaçak faaliyet yürüten yurt kaymakamlık tarafından mühürlendi.

‘Genç ağaçları talan ediyorlar’

Yeşile hasret İstanbul’da bir ormanlık bölgede daha katliam yapılıyor. Eyüpsultan’da Kemerburgaz mevkii Mithatpaşa Mahallesi’nde, Uzun Kemer’in arkasında binlerce ağaç kesildi.

Caz festivalinde genç yetenek

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 22 yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali bu sene 26. kez müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Sırrı dökülen ayna

20 bölüm izlediğimiz gibi bir de interaktif bir filmini deneyimledik “Black Mirror”ın... Üç bölümlük son sezon ne yazık ki ilk sezonları mumla aratıyor.

SoloÇağdaş Dans Festivali başlıyor

Çağdaş/kavramsal dans alanında bireysel hareket üzerine farklı bir bakış sunmayı amaçlayan Uluslararası Solo Çağdaş Dans Festivali bu yıl ikinci kez 28, 29 ve 30 Haziran tarihlerinde Cermodern açık hava sahnesinde düzenlenecek. Cermodern tarafından yürütülen programın danışma ekibi bu alanda çalışmalar yapan Deniz Alp, Özgür Adam ve Galip Emre’den oluşuyor.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter