Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 09.20.2024, 06:33 PM (GMT)

News - Haberler

Müziğin 3 ustası aynı sahnede

“3 usta 1 muhabbet” projesi Arif Sağ, Sabahat Akkiraz ve Erdal Erzincan’ı aynı sahnede akustik ve yeni repertuvar ile bir araya getiriyor.

‘İki Gün'lük yalnızlık

İnternetle birlikte herkesin yalnızlaştığına vurgu yapan ‘İki Gün’ adlı kısa filmin çekimleri bitti. Film yurtiçi ve yurtdışında birçok festivalde gösterilecek.

Bomonti’de Aslında Her Şey...

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuvarı Prof. Tuğçe Tuna başkanlığı’ndaki Çağdaş Dans Anasanat Dalı öğrencilerinin sene sonu ikinci gösterisi 14 Haziran’da saat 20.00’de MSGSÜ Bomonti Yerleşkesi’nde düzenlenecek.

BSO‘Neşeye Övgü’yü seslendirecek

Ankara, Bilkent Senfoni Orkestrası(BSO) şef Jean François Heisser yönetiminde, 2020’de tüm dünyada doğumunun 250. yılı kutlanacak olan Ludwig van Beethoven tarafından bestelenen “Neşeye Övgü” olarak da bilinen ünlü korolu senfoni No.9’u seslendirecek.

Rakı zamlandı akşamcı dertlendi

Yüksek vergi, fahiş zamlar ve yasaklar, Türkiye’nin milli içkisinde tüketimi azaltıyor. 2011’de Türkiye’de 48 milyon litre civarında olan rakı satışı 2018’de 35 milyon litre seviyesine geriledi. Üretim de düşerken, vergi avantajı nedeniyle ithal içki tercih edenler artıyor.Son 11 yılda alkollü içkilerden devletin elde ettiği ÖTV geliri 63 milyar 687 milyon TL’yi aştı. 1 litrelik rakıdaki her 4 kadehten 3’ünün parası Maliye’ye vergi olarak gidiyor.

Bilecik'te orman yangını

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trBilecik'te, Osmaneli yolundaki ormanlıkta çıkan yangın, rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüdü. Orman İşletme İl Müdürlüğü ekipleri, alevlere 7 arasöz ve 3 helikopterle müdahale ederek, söndürme çalışması başlattı.

Meteoroloji'den sağanak uyarısı

Ankara, Eskişehir, Edirne, Bolu, Uşak ve Göller Yöresinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanağın, yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EkremÄ°mamoÄŸlu: Vali bize tuzak kurdu

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ordu’da yaşanan VIP krizine ilişkin sessizliğini bozdu.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter