Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 09.20.2024, 04:46 PM (GMT)

News - Haberler

Özdemir İnce - AKP’nin komik trajedisi

AKP’nin komiktrajedisi -Abdellatif Laâbi(1942) Arap dilinin en büyük şair ve aydınlarından biridir. Adını duyduğum, şiirlerini okuduğum 1970’lerde Fas’ta hapishanedeydi.Nâzım Hikmet’in izinden giderek Ar...

Feyzi Açıkalın - Gelseler bir dert gelmeseler başka…

Gelseler bir dert gelmeseler başka… -Anayasa Değişikliği Referandumu’na giden yolun taşlarının hızla döşendiği yıllardaydık. Yol taşı döşemeciliğinde ince işçilik gerektirmeden, kabaca“Batı karşıtlığı yaratma”oyunu sergileniyordu.Bu yoldaçalışan mahir...

Sanatçılardan Hasankeyf’e destek devam ediyor: Hâlâ umut var!

12 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf’i, suları altında bırakması planlanan ve 50 yıllık ömre sahip olan Ilısu Barajı’nda 10 Haziran’da su tutulmaya başlanacak. Ekoloji hareketlerinin Hasankeyf’in sular altında kalmaması için yaptıkları çağrıya sanatçılardan ve aydınlardan destek gelmeye devam ediyor. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu 12 bin yıllık tarihe sahip olan Hasankeyf, şimdi 50 yıllık bir baraj projesine peşkeş çekilerek yok ediliyor. Munzur, Dicle, Karadeniz’in hırçın suları bırakın özgür aksın. #Hasankeyf yok olmasın…” dedi.

ABD Dışişleri: Doğu Akdeniz bizim açımızdan stratejik öneme sahip

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer, Doğu Akdeniz'in ülkesi için stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, "Biz Doğu Akdeniz'e, yeni hidrokarbon kaynaklarının bulunduğu, enerji kaynakları açısından da giderek önemi artan bir bölge olarak bakıyoruz" dedi.Palmer, Türkiye'nin Kıbrıs açıklarındaki sondaj faaliyetlerini eleştirdi, bu faaliyetlerin durdurulmasını istediklerini söyledi.

Genç müzisyenden ilk şarkı

İngiltere’de profesyonel müzik hayatına başlayan genç müzisyen Onur Er, Türkiye’deki ilk projesi “Boş Hayaller”i SONY Music etiketiyle müzikseverlerle buluşturdu.

‘YouTube ünlüsü olmak istemiyoruz’

“Senin Gibi” isimli teklilerinin ardından “Kadıköy Rıhtımı” ile dinleyicilerin karşısına çıkan topluluk, arkadan gelenlere yol açmak ve yeni şeyler yaratmak istiyor.

MSB'den ABD'nin F-35 mektubu hakkında açıklama

Milli Savunma Bakanlığı'ndan, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'dan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a gönderilen ve Türkiye’ye S-400’ler konusunda 31 Temmuz’a kadar süre tanıyan mektuba ilişkin açıklama yapıldı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter