Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 09.20.2024, 02:32 PM (GMT)

News - Haberler

Feyzi Açıkalın - İmamoğlu’nun taşradaki etkisi Gezi’den neden farklıdır?

İmamoğlu’nun taşradaki etkisi Gezi’den neden farklıdır? -Taşralılığın en koyusunu içinde barındırmasına rağmen, yurdun İstanbul dışında kalan her yerinin“taşra”diye adlandırılmasına katılırım. Çünkü aynı zamanda İstanbul, çok“dünyalı”bir başka etkileşim...

Adnan Binyazar - Güldürmek, gülmek!

Güldürmek, gülmek! -“İnsan güldüğü kadar insandır” diyenMolière, oyunlarında insanı zayıf yönleriyle gözlemleyip güldürür. Komedyalarında kişiler özeleştiriden yoksundur. Aynı sahnede güldürenle gülenin birbirine karıştığı ol...

Tatilciler dönüş yolunda: İşte son durum

Ramazan Bayramı’nın son gününde tatilini tamamlayıp İstanbul’a dönenler, TEM ile D-100 yolunun Kocaeli kesiminde yoğunluk oluşturdu. Yoğun trafiğin gece boyunca devam etmesi bekleniyor.

ABD'den S-400 açıklaması: Kabul edilemez riskler taşıyor

ABD Savunma Bakanlığı Avrupa ve NATO’dan sorumlu Müsteşar Yardımcısı Andrew Winternitz, Türkiye’nin S-400 alımının F-35 açısından "kabul edilemez riskler" taşıdığını iddia ederek, Ankara’nın bu alımı yapmamasını umduklarını söyledi.

Iğdır Valiliği'nden 'tüberküloz salgını' iddialarına açıklama

Iğdır Valiliğince, "Iğdır'daki Geçici Geri Gönderme Merkezi'nde tüberküloz salgını olduğu, çok sayıda göçmenin hasta durumda bulunduğu" haberlerinin ve paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığı bildirilirken, "Şu ana kadar 2 göçmende bulaşıcı hastalığa rastlanılmış olup, hastalık şüphesi olan bütün göçmenler karantina bölümünde tutulmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Yavaş sosyal medya hesabından paylaştı: Bir araya geldiler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Birleşik Krallık'ta "yeşil enerji" projelerine yönelik gerçekleştirdiği görüşmeleri sosyal medya hesabından duyurdu. Yavaş görüşmeler kapsamında Londra İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn ile de bir araya geldi.

Jeung Beum Sohn‘the Seed’de

İstanbul Resitalleri piyano resitalleri ünlü Koreli piyanist Jeung Beum Sohn’un 14 Haziran Cuma akşamı 20.00’de Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’de vereceği resitalle sezonu kapatıyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nde ‘gizli hazine’...

Boğaziçi Üniversitesi Aptullah Kuran Kütüphanesi’nin önemli hazinelerinden olan Nadir Eserler Koleksiyonu, 28 bin 783 eserle Robert Kolejin ilk yıllarından bugüne uzanan Boğaziçi tarihini ve İbrahim Müteferrika’dan Tevfik Fikret’e kültür tarihimizin önemli isimlerine ait eserlerin yanı sıra, bağışçılardan gelen değerli eser ve koleksiyonları da içeriyor.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter