Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 09.20.2024, 05:29 AM (GMT)

News - Haberler

Koçak’tan ‘CHP ve Taşra’

Erken dönem Cumhuriyet tarihi üzerine yapılan araştırmalarda dönemin taşrasına ilişkin eksik kalan bilgiler Cemil Koçak tarafından “CHP ve Taşra” adı ile ilk kez Alfa Yayınları aracılığıyla okurun ilgisine sunuldu.

‘Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü’ Edip Akbayram’ın

Türk müziğinin efsane sesi ve Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Yönetim Kurulu üyesi Edip Akbayram, Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü’ne değer görüldü. Ödülünü bugün Moskova’da düzenlenecek ‘Nazım Hikmet’i Anma Törenleri sırasında alacak olan Akbayram, “Çokbüyük bir onur benim için. Torunlarıma bırakacağım güzel bir miras” dedi.

Orhan Kemal Roman Armağanı ‘Sus Barbatus’un

Toplumcu gerçekçi edebiyatımızın en önemli isimlerinden Orhan Kemal, ölümünün 49. yılında düzenlenen törenle anıldı. Aynı törende 2019 Orhan Kemal Roman Armağanı da “Sus Barbatus” romanıyla Faruk Duman’a takdim edildi.

Cumartesi Anneleri:‘Sözde kalan yargı paketleri’

Kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle sürdürdükleri eylemlerinin 740’ıncı haftasında Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelmek isteyen Cumartesi Anneleri, bir kez daha polis tarafından engellendi.

Bayram trafiğinde ilk günden 29 kaza: 12 ölü, 83 yaralı

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trRamazan Bayramı tatilinin 9 gün olması ile dün mesai bitimiyle yola çıkan sürücüler yoğun trafik oluştururken, çok sayıda trafik kazası da meydana geldi. Dün saat 18.00’den tatilin ilk günü olan bugün saat 18.00'e kadar meydana gelen 29 trafik kazasında 12 kişi yaşamını yitirdi, 83 kişiyaralandı.

Iğdır'da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Alıcı'nın evinde yas var

Iğdır'da, Türkiye-İran sınırında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Alıcı'nın (26) acı haberi, memleketi Tokat'ın Erbaa ilçesindeki ailesine ulaştı. Tarlada çalışırken oğullarının şehit olduğu haberini alan anne ve baba gözyaşlarını tutamadı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter