Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 09.20.2024, 01:34 AM (GMT)

News - Haberler

Halfeti’de 13 tutuklama

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde, fotoğraf karelerine de yansıyan işkenceyle gözaltına alınan 28 kişiden 13’ü “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklandı.

Binali Yıldırım ile Cübbeli Ahmet aynı kareye girmedi

AKP'ninİBB adayı Binali Yıldırım'ın İsmailağa tarikatını ziyareti sırasında, kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak biline Ahmet Mahmut Ünlü ile de bir araya geldiği ortaya çıktı. Ziyarete ilişkin duyuruda Yıldırım ile Ünlü'nün aynı karede fotoğraflarının paylaşılmaması dikkat çekti.

İstanbul'da ek sefer yapacak otobüs kalmadı

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trBayram tatili dolayısı ile Bayrampaşa'daki otogarda hareketlilik başladı. Ek seferler dahil tüm otobüs hatların dolu olduğunu belirten TOFED Genel Başkanı Birol Özcan, “Şuan ana hatlarımız dolu, ilave seferlerimiz dolu. Biz şuan otobüs bulamıyoruz ek sefer açamıyoruz." dedi.

Sabancı Grubu Temsa'yı sattı

Sabancı Grubu'na ait Türkiye'nin yerli otobüs üreticisi Temsa Ulaşım Araçları Sanayi ve Ticaret şirketi, 182 milyon 693 bin 243 TL bedelle True Value Capital Partner's'a satıldı.

Avusturya'yı seçimlere götürecek başbakan belli oldu

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, ulusal mecliste güvenoyu alamayan eski Başbakan Sebastian Kurz ve hükümetinin düşmesinin ardından, eylülde yapılacak seçimlere kadar başbakanlık görevini Anayasa Mahkemesi Başkanı Brigitte Bierlein'ın üstleneceğini duyurdu.

AKP'nin torba teklifinin birinci bölümü Genel Kurul'da kabul edildi

AKPİstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu ve AKP milletvekillerinin imzasını taşıyan Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda devam ediyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden kaçak geçiş yapanlara kesilen idari para cezalarının tahsilinden vazgeçilmesini de öngören teklifin birinci bölümü kabul edildi.

Rasim Ozan Kütahyalı ve Sabah gazetesine tazminat cezası

"Bank Asya'dan krediyle alarak oturduğunuz yalıda vicdanınız nasıl rahat ediyor?" diyen Nazlı Işıldak'a Sabah gazetesindeki yazısında hakaret eden Rasim Ozan Kütahyalı için karar çıktı. İstanbul 15. Asliye Hukuk Mahkemesi, Rasim Ozan Kütahyalı’yı ve Sabah gazetesini 5 bin Türk lirası manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

Devlet Bahçeli İstanbul'a mitili atamadı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, YSK'nin tartışmalı İstanbul kararından bir gün önce 5 Mayıs'ta "İstanbul’a mitili atacağım" demişti. Bahçeli'nin bu tarihten sonra sadece 12-13 Mayıs'ta İstanbul'da programı vardı. Bahçeli'nin Kürt oylarının önemli olduğu İstanbul'da Cumhur İttifakı’nın parçası olarak kendini geri plana attığı iddia ediliyor.

CHP'liÖzgür Özel’den yargı reformu tepkisi: Tek adam rejiminin tescillendiği günlerden biri

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yargı reformu paketini açıklamasını, "Yürütmenin başı, yasamanın işiyle ilgili günlerdir haber veriyor, bugün de toplantı yapıyor, strateji belgesi açıklıyor. Bu kuvvetler ayrılığının ayaklar altına alındığı, tek adam rejiminin egemenliğinin tescillendiği günlerden biri." ifadeleriyle değerlendirdi.

Kayyım belediyeyi boşaltmış

Belediyeye ait kreşin atanan kayyım tarafından müftülüğe devredilmesiyle gündeme gelen Diyarbakır Kayapınar Belediyesi'nde kayyımın devrettiği taşınmazlar kreşle sınırlı değilmiş. 31 Mart'ta Belediye Başkanı seçilen Kezban Yıldız kayyım tarafından kamu kurumlarına devredilen belediye taşınmazlarının listesini açıkladı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter