Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Thursday, 09.19.2024, 04:43 PM (GMT)

News - Haberler

Yunanistan erken seçime gidiyor

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Yerel seçimlerin ikinci turunun ardından Cumhurbaşkanı'ndan erken genel seçim ilan etmesini isteyeceğim." dedi.

Hayalleri telörgüleri aştı

YeditepeÜniversitesi’nin 27 öğrencisi, Maltepe Çocuk ve Gençlik Cezaevi’nde kalan çocuklaragönüllü olarak ders veriyor.

Pera Müzesi’nde atölye ve performans...

Pera Müzesi, Çin güncel sanatından bir kesiti izleyiciyle buluşturan “Mürekkepten: Çin Güncel Sanatından Yorumlamalar” sergisi kapsamında özel bir atölye-performans programı sunuyor. Sergi katında gerçekleştirilecek programda katılımcılar, Mustafa Kaplan ve Filiz Sızanlı’dan oluşan Taldans eşliğinde iki farklı etkinlikte bir araya gelecek.

İDSO sezonu Alexander Rahbari ile kapattı

İstanbul Senfoni Orkestrası (İDSO) sezonu 25 Mayıs Cumartesi akşamı 11 yıl aradan sonra tekrar İDSO’yu yöneten şef Alexander Rahbari yönetiminde Lütfi Kırdar’da verdiği konserle kapattı.

İmamoğlu söz vermişti: Restorasyon başlıyor

Beyoğlu’ndaki Muammer Karaca Tiyatrosu’nu restore etmek için İBB’nin açtığı ihale sonuçlandı. Tarihi tiyatro binası 15 milyon 244 bin liraya restore edilecek. Sözleşmeye göre restorasyon 2021’de tamamlanacak.

Gülsin Onay ile Chopın akşamı

33. Uluslararası İzmir Festivali Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılan “Gülsin Onay ile Chopin Akşamı” konseri ile başladı.

Şanlıurfa’dan İstanbul’a Göbeklitepe

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan, tarihin bilinen ilk yerleşim alanlarından olan Göbeklitepe fotoğrafları, İstanbul Aydın Üniversitesi D Blok Fuaye alanından 27-29 Mayıs tarihleri arasında sergileniyor.

Altın Palmiye Güney Kore’nin

72. Cannes Film Festivaliönceki gece yapılan ödül töreni ile sona erdi. Dünyanın en prestijli sinema ödülü sayılan Altın Palmiye,Güney Koreli sinemacı Bong Joon-ho’nun ‘Parasite’ adlı filmine verildi

Taşyapı evlerinden etti üstüne de para istedi

Taşyapı 13 Şubat 2019’da 300’ü aşkın hak sahibine gönderdiği ihtarnameyle sözleşmeleri tek taraflı feshetti ve yaptığı masrafların faiziyle birlikte kendisine ödenmesini istedi. Hak sahipleri ise “asıl mağdur biziz” dedi.

Menderes‘Geçmiş olsun’ deseydi ihtilal olmazdı

27 Mayıs İhtilali’nin 59. yıldönümünde 27 Mayıs’ı, öncesini ve 27 Mayıs sürecinden alınması gereken dersleri Kurucu Meclis üyesi Dr. Alev Coşkun’la konuştuk. O sürecin yakın ve canlı tanığı olan Coşkun’un anlattığı olaylar, günümüz siyasetçilerine yol gösterici nitelikte.

Darbe dönemlerinde bile olmayan baskı

İktidarının ilk yıllarında basınla ilişkisini iyi tutma çabasındaki DP, ikinci evrede baskıyı artırdı. Kendini destekleyen basını ilanla ihya eden DP, kendine muhaliflere ise hapis yolunu gösterdi. 1241 gazeteci hapisle tanıştı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter