Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Thursday, 09.19.2024, 01:33 AM (GMT)

News - Haberler

Özlem Yüzak - İsrafın anatomisi

İsrafın anatomisi -Ekremİmamoğluen doğru yerden yakaladı.“Kapı kapı dolaşıp israf düzenini anlatacağız”diyerek.Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünde “israf”ın karşılığı“Gereksiz yer...

Meriç Velidedeoğlu - Doyurmak!

Doyurmak! -Geçen haftaErdoğan,“Doyurduk ama oy vermiyorlar!”diye yaptığı şikâyeti, TV’lerde dillendirirken, bu duruma ne denli şaştığını yalnızca sözel olarak değil, bakışlarından başlayarak tüm görünümüyle de ekra...

Adnan Binyazar - BilimÅŸenliÄŸi

Bilimşenliği -Bilimüzerinde durulacaksa, ilk adım, insanımızı eylemsiz kılan çağdışı anlayıştan kurtarıp ona özgür düşünme yollarını açanAtatürk’ün kullandığı kavramları aklın süzgecinden geçirip üzerinde düşünmek olmalıdır.

Bedelli askerlik yasasına göre, haksızca tutuklananların süreleri askerlikten sayılacak

Bedelli askerliği sürekli hale getiren ve zorunlu askerliği 6 aya indiren yeni askerlik yasası Meclis’e sunuldu. Teklife göre er olarak askerlik yapan herkes eğitim durumuna bakılmaksızın 6 aylık zorunlu askerlik yapacak. İsteyenler asgari ücret tutarında maaş alarak 6 ay daha askerlik yapabilecek.Bedelli askerlik sürekli hale getirilirken bedelli askerlik ücreti 31 bin TL oldu. Halen askerde olanlardan 6 ayını tamamlayanlar terhis olabilecek, 6 ayını doldurup maaşlı olarak askerliğine devam etmek isteyenlerin ayrıca başvuru yapması gerekecek. Mevcut bakaya ve asker kaçakları için bir defalık bedelli olanağı da tanındı. Cumhurbaşkanı, ihtiyaca göre askerlik hizmet süresinin yarıya indirilmesine ya da iki katına çıkarılmasına karar verebilecek.

Ekremİmamoğlu'ndan duygusal paylaşım

İstanbul'un seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası programına konuk oldu. İmamoğlu, annesi ile babasının da izleyiciler arasında olduğu programın ardından duygusal bir paylaşımda bulundu.

CHP'liÇeviköz: S-400'lerin konuşlandırılmasının ertelenmesini öneriyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, "Sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD ile kurulmasını önerdiği askeri komisyonun NATO ile Türkiye arasında kurulması daha uygun olacaktır. Bu komisyon çalışmalarını bitirene kadar S-400'lerin konuşlandırılmasının ertelenmesini öneriyoruz." dedi.

Doğa savaşçıları

Farklı illerden yüzlerce ortaokul ve lise öğrencisi doğaya ilişkin sorunları tespit edip çözüm önerileri geliştirdi, projeler üretti.

Taranta Babu’ya chp’li belediye sahip çıktı

MHP’li Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın “Amasyalının kafasını karıştırmaya gerek yok” diyerek salon vermediği Nazım Hikmet’in “Taranta Babu” oyununa CHP’li Merzfon Belediyesi sahip çıktı. Taranta Babu oyunu 24 Mayıs’ta Merzifon Belediyesinin salonunda Amasyalıve Merzifonlu izleyici ile buluşacak.

Saraydan camiye: Eserler taşınacak mı?

Klasik Türk Sanatları üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Uğur Derman’ın, katıldığı bir televizyon programında dile getirdiği eleştiriler, İslam Medeniyetleri Müzesi’nde yer alacak eserlerle ilgili akıllarda tekrar soru işareti yarattı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter